Josca
Josca Food 24 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

13 recepten met bacon om je ontbijt een oppepper te geven

Natuurlijk is het al lekker om wat bacon op te bakken met een eitje, om dit vervolgens op een sandwich te doen, maar stiekem verlangen we ook naar iets anders. De volgende recepten kunnen je hier nieuwe inspiratie voor geven.

1. Bacon cronut.
Ooit gehoord van het fenomeen ‘cronut’? Het is dus een croissant en donut in één. Deze is mét bacon en kaas. Wat wil je nu nog meer?

2. Bistro ontbijtburger.
Een wat steviger ontbijt naar ons idee, maar voor alsnog, die klassieke bacon & eggs kunnen best een boost gebruiken met een burger.

3. Bacon pannenkoeken.
Pannenkoeken als ontbijt zijn onze guilty pleasure. Je krijgt gewoon niet altijd de kans om het te doen en moet er de tijd voor nemen. Deze pannenkoeken zijn het sowieso waard om een kwartiertje eerder op te staan.

4. Broccoli-bacon ontbijtpizza.
Hoezo mag je lievelingsgerecht niet gegeten worden als ontbijt? Deze pizza is daar namelijk prima geschikt voor.

5. Sandwich met pesto, ei en bacon.
Als je een extra meat lover bent kun je er ook nog wat kip aan toevoegen, dat gaat immers perfect samen met pesto.

6. Ovenschotel met ei en bacon.
Bij deze: een recept waardoor je de hele week geen ontbijt meer hoeft te maken.

7. Wafels met bacon.
Wafels hoeven niet per definitie zoet te zijn en als we dan toch een hartige versie uitproberen, waarom dan niet met bacon?

8. Sandwich met macaroni, kaas en bacon.
Als je erover nadenkt kan alles eigenlijk wel op een sandwich, inclusief mac ‘n cheese. Voeg een beetje bacon toe en je recept is compleet.

9. Broodje avocado met bacon en honing.
Crispy bacon, zoete honing en avocado op een broodje klinkt bijna als een droom.

10. Sandwich met bacon en nutella.
Deze combinatie is zeker niet wat ons meteen te binnen schiet als we denken aan bacon, maar het is zeker logisch als je bedenkt dat chocola een goede combi is met zout. Just give it a try!

11. Maïsbrood met bacon en cheddar.
We durven zelfs wel te wedden dat we hier een hele pan van op kunnen in de ochtend, al is dat misschien niet zo’n best idee.

12. Scones met bacon, cheddar en bieslook.
Een variatie op deze Britse lekkernij. Je zal ons zeer zeker niet horen klagen als we dit voorgeschoteld krijgen tijdens een high-tea!

13. Ontbijtburrito.
We geven toe dat het misschien iets teveel werk is voor een simpel ontbijtje, maar dat betekent niet dat je best een keer mag uitpakken. Maak het desnoods de avond van tevoren.

Oh yes, we hebben nog meer pizzarecepten voor een luxe ontbijtje:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.