Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modetrends 10 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Kim Kardashian en Hailey Bieber zijn het erover eens: 2024 wordt het jaar van de leggings met hakken

De legging is een van de meest veelzijdige kledingstukken aller tijden. Niet iedereen is fan. Maar dat ze verdomde handig zijn, daar kunnen we niet omheen. Het lijkt erop dat leggings nu voor meer gelegenheden gedragen kunnen worden. Zo bewijzen Kim Kardashian, Lady Gaga en Hailey Bieber dat het ook een topitem is voor een avondje uit. Mét hakken eronder.

Wordt 2024 het jaar dat we de leggings ook buiten de sportschool gaan dragen?

Leggings en hakken

Kim Kardashian probeert het al jaren te laten doorbreken: de outfit met een legging en hakken. En hoewel ze vaak een inspiratie is, wilde dit niet helemaal lukken. Tot nu, want langzaamaan kiezen steeds meer celebrities voor chique schoenen met een comfortabele broek.

Onder anderen Lady Gaga, Hailey Bieber en Chrissy Teigen gingen over stag. De afgelopen maanden hebben we verschillende sterren hun zwarte legging zien stylen met opvallend schoeisel, wat bewijst dat deze sportieve legging niet alleen geschikt is voor een lesje Rocycle.

Hoe stylen de celebs het?

Chrissy Teigen, een vriendin van Kim Kardashian, droeg in de laatste dagen van december een lululemon-look. Ze droeg de populaire Align-broek samen met hooggehakte Saint Laurent-laarzen en een luxe fluwelen baseballpet voor een wandeling in NYC.

Chrissy Teigen, John Legend
Bauer-Griffin/INSTARimages/ABACAPRESS.COM

Van Kim Kardashian zijn we al verschillende looks gewend. Zij combineert strakke leggings meestal met een puntige hak. Of dit een dichte of een open schoen is, dat maakt haar niet uit. Tijdens de show van Balenciaga in LA droeg ze een nude legging met kanten-print, met daaronder zwarte pumps.

Kim Katdashian
GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ook de catwalks liegen er niet om

Ook op de catwalks was één trend duidelijk: voor herfst/winter 2023 rockten Schiaparelli, Saint Laurent en Blumarine allemaal leggings met gehakte schoenen, van glanzende slingbacks tot kniehoge laarzen.

Salvatore Ferragamo AW23
ANP

Ferragamo nam deed een throwback naar de jaren ’80 met stijlvolle puntige hakken, gelijk aan de look die Hailey Bieber later in november in de straten van LA showde.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.