Aartie Narain
Aartie Narain Food 10 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Comfort food in de kou: met deze 8 winterse recepten romantiseer jij deze barre dagen

Haal de gezelligheid in huis met acht van deze wintergerechten. Van makkelijke eenpansgerechten tot dampende soepen en troostende toetjes: met deze acht wintergerechten heb je niet eens in de gaten dat ‘t buiten zo koud is.

8 x wintergerechten die je nu wilt eten

1. Winterse pizza

Hoe wij op de redactie de winter doorkomen? Door te genieten van onze favoriete wintergerechten met koolhydraten, carb lovers die we zijn. En zo ook deze winterpizza met aardappel en boerenkoolpesto. Dat is dus carbs on carbs, extra genieten!

Culy
Culy

Recept: winterse pizza met aardappel, boerenkoolpesto en pistache

2.Winter panzanella

Panzanella? Dat is toch die zomerse salade met sappige tomaten en brood? Ja dat klopt, maar die Italiaanse broodsalade doet het ook goed met winterse groente. Denk aan rode biet en spruitjes met grove stukken zuurdesembrood en een lichte dressing. Een stevig wintergerecht, waarmee je ook nog eens handig die restjes oud brood opmaakt.

Culy
Culy

Recept: Winter-panzanella met rode biet, zoete aardappel en venkel

3. Stamppot: het wintergerecht uit Nederland

Winterser dan deze kruidige stamppot uit de oven wordt het niet. Stamppot is nou eenmaal hét wintergerecht in Nederland. Wij geven deze oude klassieker graag een twist, omdat we soms wel eens toe zijn iets nieuws. Met toevoegingen als komijn, merguez en feta bijvoorbeeld, zoals hier.

Culy
Culy

Recept: Kruidige stamppot uit de oven met merguez en feta

4. Pasta met aardpeer en Parmezaanse kaas

Dit wintergerecht is niet alleen eenvoudig, maar ook nog eens verslavend lekker. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de geroosterde aardperen, die je gerecht een aardse smaak geven. Samen met cream cheese, citroen en Parmezaanse kaas krijg je de perfecte saus voor je winterpasta. Comfort food ten top.

Recept: Makkelijke pasta met aardpeer en Parmezaanse kaas

5. Vegan paddenstoelensoep

Deze paddenstoelensoep vervult je verlangen naar een dampende kom soep. Barstensvol smaken die niet alleen het lichaam, maar ook het hart doen verwarmen.

Recept: Paddenstoelensoep met citroengras en pittige olie

6. Kikkererwtenstoof

Stoven is een makkelijke hack voor een fijn wintergerecht. En stoven doen we ook met kikkerwten. Die brengen we op smaak met harissa en dat betekent: warmte!

Recept: Kikkererwtenstoof met paprika en harissa

7. Gnocchi met tomatensaus en mozzarella uit één pan

Vooruit, nog één éénpansgerecht, omdat die gewoon zo fijn zijn in de winter. Gebruik je daarvoor gnocchi, tomatensaus en mozzarella, dan weet je al dat je een heerlijk pannetje eten krijgt. De winterbestendige oregano geeft dit gerecht extra diepte.

Recept: Gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano

8. Kaisersmcharrn: het ultieme wintertoetje

Dit wintergerecht is populair tijdens de wintersport, maar wij maken ‘m ook graag thuis. Deze gescheurde luchtige pannenkoek is namelijk ontzettend makkelijk te maken. En voor wie geen dierlijke producten eet hebben we ook nog een vegan variant.

Recept: het ultieme kaiserschmarrn recept uit het Oostenrijkse Tirol

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.