Tessa Ham
Tessa Ham Career 26 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

De ‘369 method’ gaat viral op TikTok en helpt jou om een nieuwe baan of hoger salaris te krijgen

Meer inkomen, een droomhuis, een nieuwe baan, een fijne relatie of een promotie – je kunt het allemaal manifesteren. Tenminste, als we de nieuwe trend ‘369 method’ op TikTok mogen geloven. Hoe werkt deze manifestatie methode precies? Waarom zou dit werken? En hoe kun jij zelf deze methode ook uitvoeren?

We beantwoorden alle vragen die je misschien over de 369 method hebt.

Wat is manifesteren?

First things first, je weet nu dat de 369 method een populaire methode is om te manifesteren. Maar wat wordt er eigenlijk precies bedoeld met manifesteren? Misschien heb je weleens gehoord van de law of attraction – of wet van aantrekkingskracht in het Nederlands.

Het idee hierachter is dat je aantrekt waar je je op focust. Volgens sommige mensen is dit klinkklare onzin, maar er zijn ook mensen die geloven dat we dit onbewust allemaal doen. Denk maar eens aan een drukke maandag. Als je voor goede moed begint en er dankbaar voor bent, ga je de dag heel anders tegemoet dan als je van tevoren al denkt dat het een hel gaat worden.

Bij manifesteren ga je dus bewust om met die wet van aantrekkingskracht. Je bepaalt dat je positief aan die zware maandag wil beginnen bijvoorbeeld, en het idee is dan dat je ook positiviteit zal aantrekken.

Waar staan de cijfers in 369 voor?

Vooral de drie is een belangrijk cijfer in de numerologie (de filosofie achter getallen). Deze staat voor energie en onze connectie met het universum. Zes staat voor onze interne kracht. En het cijfer negen helpt ons niet meer te twijfelen aan onszelf. Deze getallen samen zouden een boost geven aan je manifestatie.

Vaak wordt gezegd dat de nummers afkomstig zijn van Nikola Tesla, één van de grootste uitvinders aller tijden – en ja, de uitvinder waarnaar Elon Musk zijn auto’s vernoemde. Hij zou deze drie cijfers ‘divine’ hebben genoemd, maar dit is niet bewezen.

@princesstanny

Reply to @gwennmichelle good luck! Hope this helps!! :) #loa #369method #manifest #manifestation #lawofattraction #spirituality #1111

♬ original sound – princesstanny

Waarom zou de 369 method en manifesteren in het algemeen werken?

Zoals we net al uitlegden, bedenk je bij manifesteren wat je wil – bijvoorbeeld een salarisverhoging of een huis. Vervolgens zet je de intentie om dat te bereiken. Het idee is dan dat je dit aantrekt.

Wanneer we het voorbeeld nemen van een promotie op werk, zal je dus ook actief aan de slag moeten gaan met de feedback die je krijgt vanaf dat moment en bijvoorbeeld een cursus doen als dat je aangeboden wordt. Omdat je helder hebt wat jouw doel is (een promotie) en deze hebt gemanifesteerd, zal je dit soort zaken dus eerder herkennen als kansen en deze ook grijpen.

Zelfs als je manifesteren maar een beetje zweverig vindt en niet gelooft dat het universum je geeft waar je om vraagt, snap je wel dat het helder krijgen van waar je het meest naar verlangt je al dichterbij je doelen zal brengen. Pas als je weet wat je écht wil, kun je er namelijk naartoe werken.

Waarom is deze methode van manifesteren nu zo populair?

Eerlijk is eerlijk: voor veel mensen klinkt manifesteren een beetje zweverig. Ze snappen misschien het idee erachter, maar hebben geen idee hoe dat in de praktijk eruit ziet. Hoe moet je dan precies manifesteren? Zeg je het hardop of alleen in je hoofd? Mediteer je erbij of kan het ook – bij wijze van spreken – onderweg op de fiets?

De reden waarom deze methode nu viral gaat op TikTok is waarschijnlijk omdat ‘ie je praktische handvatten geeft die je vandaag nog kunt gebruiken.

Hoe probeer je de 369 method zelf uit?

Wil je na het lezen van dit artikel de methode zelf ook eens uitproberen? Het is heel simpel.

  • De eerste stap is om op te bedenken wat je wil manifesteren. Probeer dit zo specifiek mogelijk te bedenken.
  • Vervolgens schrijf je deze intentie drie keer op als je ‘s ochtends wakker wordt.
  • In de middag schrijf je de manifestatie nog zes keer op.
  • Ten slotte schrijf je de manifestatie ‘s avonds nog negen keer op.

That’s it. Op TikTok zie je veel fimpjes van mensen die de volgende dag al een resultaat hebben, maar dit gaat vaak om een appje van hun crush of iets dergelijks. Een hele nieuwe baan, een salarisverhoging of een fijne relatie kun je natuurlijk niet in één dagje realiseren.

Probeer de methode dus eens een maand uit en kijk of er veranderingen in je leven plaatsvinden. Of vraag je na die ene maand af of dit wel echt is wat je wil. Misschien heb je bijvoorbeeld een huis gemanifesteerd, maar verlang je er stiekem naar om een jaar op wereldreis te gaan.

@makeupbyyellz

I‘ll duet this in two weeks if this blows up😳 #fyp #369method #manifestation #manifest #viral #spiritual #journal #journey #iamabundance

♬ original sound – alia 🇱🇧

GlamourRefinery29

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.