Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 27 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

4 bijzondere feitjes over de originele cast van Gossip Girl

Gossip Girl was vroeger voor veel meiden hun go-to serie. Knappe jongens, geld, drama, mooie designerkleding en dat allemaal in het magische New York – The Upper East Side om precies te zijn. Daar woont de elite van Manhattan en dat wordt in de serie dan ook flink duidelijk gemaakt. Het eerste seizoen werd uitgezonden in 2007 en we hebben dan ook al veel geschreven over deze iconische show. Toch zijn er nog wat bijzondere feitjes boven komen drijven die jij waarschijnlijk nog niet wist.

OMG.

Gossip Girl

Gossip Girl is definitely een van onze favoriete series. Hoe vaak hebben wij de volledige serie gekeken? Drie keer? Misschien wel vijf? Help. Eerder schreven we al over de 13 feitjes die iedere fan moet kennen, maar er zijn nog wat interessante dingen om te vertellen.

1. Ed Westwick verloor zijn rol als Chuck Bass bijna door Visa-problemen

Wisten jullie dat Ed Westwick auditie heeft gedaan voor de rol van Nate Archibald? Arme Ed kreeg de rol niet en mocht toen auditie doen voor een andere rol.. die van Chuck Bass. Ed is een Britse acteur en moest obviously naar de Verenigde Staten vliegen om daar de afleveringen te filmen. De bedenkers van van de show kregen zelfs de vraag van CW Network: “Guys, you need to figure out who your back-up Chuck is gonna be because we don’t think this is gonna work out”. Josh, een de bedenkers van de show vertelde dat hij en zijn collega Stephanie niemand anders in de rol van Chuck zagen: “And we were just like, ‘There is no backup Chuck. It’s Ed.'”

Uiteindelijk heeft CW Network gewacht op Ed en zijn Visa.

Ed Westwick Chuck Bass Gossip GIrl
Bron: themoviedb

Ed Westwick keert terug naar zijn rol als Chuck Bass in eerste TikTok-video

2. Penn Badgley deed auditie met lang haar en besloot (op de eerste filmdag!) om alles af te knippen

Penn shockeerde de hele set toen hij op de eerste filmdag met kort haar op de set verscheen. Hij deed namelijk auditie voor Dan Humphrey met lang lokken. De producers noemden het ‘snowboarder locks’ en daar kan je je wel iets bij voorstellen. Bedenker van de serie, Josh, vertelt: “Everybody was like, ‘What is happening?! He shaved his head! However, once they all saw the new hairdo, everyone agreed: “Oh damn, he looks good.”.

Penn Badgely
Bron: themoviedb

3. Jessica Szohr is ‘ontdekt’ op een poolparty

Bedenkers Josh en Stephanie vonden hun ‘Vanessa’ heel toevallig op een 4th of July poolparty. Stephanie zag Jessica daar zitten en ze is daarna meteen op zoek gegaan naar een computer om te googelen of Jessica een actrice was. Lucky them, want dat was ze! De rest is geschiedenis.

Jessica SZhor
Bron: themoviedb

4. De relatie van Chuck en Blair is geïnspireerd op de chemie tussen Leighton en Ed tijdens de het filmen van de pilot

Josh en Stephanie wisten van tevoren nog niet helemaal hoe ze de relatie tussen Blair en Chuck moesten gaan weergeven. Gelukkig hielpen de acteurs mee, want tijdens het filmen van de pilot werd meteen duidelijk hoe de relatie tussen de twee moest gaan verlopen. Josh vertelt: “There was just a connection between them…that was immediately so palpable and fun. They love each other but they hate each other, and they do schemes together. That was such a juicy story to lean into.” “

Chuck Blair
Bron: themoviedb

Wij zijn blij dat Ed tóch die rol heeft gekregen, want Josh en Stephanie hadden gelijk: zonder Ed geen Chuck Bass.

Gossip Girl-fans gaan compleet los op TikTok door deze Blair Waldorf-dubbelganger

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.