Josca
Josca Love & Life 11 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

5 adviezen van dertigers die twintigers echt moeten weten

Het leven gaat niet altijd zoals gepland. Je wordt nu eenmaal ouder en dingen veranderen, waarvan je misschien later vindt dat het ook anders had gekund. Hieronder lees je vijf belangrijke adviezen van een dertiger aan twintigers.

1. Maak je niet zo druk over geld

Je woont in een bezemkast en het kost je elke maand handenvol geld. Nou en! Geniet van de stad waar je woont en let eens wat minder op je centen. Natuurlijk, je bespaart geld als je lekker thuis blijft zitten, maar weet dat je er later spijt van kunt krijgen als je niet eens de deur uit gaat en op ontdekking gaat in je stad. Het moment daarvoor is nú.

2. De fiets en het OV zijn je frenemy

Ja, het is zeikweer. Ja, het is koud. Maar fietsen is eigenlijk best heerlijk, zolang je je goed inpakt. Het is verleidelijk om een taxi of een Uber te bestellen om handig, comfortabel en snel naar je bestemming te komen, maar dat zijn onnodige kosten waarvan je hele leuke andere dingen kunt doen. Neem desnoods de bus of de tram!

3. Vijfentwintig is níet oud

Het geeft niet als je meerdere baantjes hebt om rond te komen. Vergelijk jezelf niet zoveel met anderen die maar één baantje hebben en hun agenda niet zo vol hebben als jij: je hebt je huur toch op tijd kunnen betalen?

Als je denkt dat je je niet gedraagt naar je leeftijd, moet je misschien eens voor een andere mind-set zorgen. Haast je niet om volwassen te worden en alles precies op een rijtje te krijgen. Focus op wat je zelf wil in plaats van wat je denkt nodig te hebben. Je hoeft nog niet je droomcarrière te beoefenen, maar je moet ook niet wachten tot je het aangereikt krijgt op een presenteerblaadje. Aan het eind moet je hier zélf je best voor doen.

4. Houd vriendschappen in stand

Misschien trouwen je vriendinnen wel ontzettend snel, terwijl jij achterblijft en denkt dat er iets mis met je is. Of je nu al de liefde van je leven hebt gevonden of niet, vergeet niet genoeg tijd voor je vrienden en vriendinnen te maken. Naarmate je ouder wordt, zullen vriendschappen sneller verwateren, dus zet ze voor nu bovenaan je lijstje.

5. Zoek rustgevende plekjes op

Heb je er ooit aan gedacht om eens uit te rusten in het dichtstbijzijnde park? Op een zonnige dag kun je perfect een kleedje meenemen om in het gras te gaan zitten in het park. Neem desnoods je vriendinnen mee, dan kun je ook nog eens samen mensen bekijken die langskomen of een wijntje drinken. Een makkelijke manier om even te kunnen relaxen tussen alle stress door. Don’t worry too much.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.