Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Beauty 16 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

9 kapsels die je binnen 1 minuut klaar hebt

Ja, we willen allemaal dat ons haar goed zit, maar nee, daar willen we niet eerder ons bed voor uitkomen.

De vraag blijft natuurlijk: hoe maak je nou een leuk kapsel dat wèl binnen één minuut in elkaar is geflanst? Wij hebben hieronder het antwoord en er bestaat dus een hele hoop meer dan enkel het knotje.

1. De dubbele paardenstaart

Een leuke, maar supermakkelijke variatie op de normale paardenstaart. Voor dit kapsel maak je eerst van de bovenste helft van je haar een hoge staart, die je daarna samenvoegt met de rest van je haar in een tweede, lage staart. That’s it.

2. ‘Peekaboo’ vlechten

Tenzij je kampioen vlechten bent, duurt het misschien iéts langer dan een minuut om dit kapsel te maken, maar alsnog is het zo gepiept. Het enige dat je hoeft te doen, is op willekeurige plekken in je haar vlechtjes te maken. Voor het leukste effect maak je verschillende vlechtjes qua aantal plukken en dikte.

3. Een hoog ‘half up’ knotje

Dit kapsel zie je tegenwoordig overal voorbijkomen en dat is niet zonder reden. Hoewel dit knotje sowieso leuk staat, is het ook nog eens de perfecte oplossing voor wanneer je je vette bad hair day wilt verbergen. Je hoeft simpelweg alleen de bovenste helft van je haar boven op je hoofd in een knotje te draaien.

4. Slangenvlechten

Dit kapsel ziet er stukken ingewikkelder uit dan dat het is! Je maakt een slangenvlecht door eerst een losse, normale vlecht van 3 plukken haar te maken. Vergeet niet aan het eind van de vlecht wat haar over te laten, want om het slangeneffect te krijgen moet je de middelste pluk vastpakken en de buitenste twee plukken vervolgens naar boven duwen. Daarna trek je de twee buitenste plukken weer naar beneden, totdat de vlecht zit hoe jij hem mooi vindt. Je kunt hem met speldjes vastzetten.

5. Haarspeldvlechtjes

Ook dit kapsel is een stuk minder werk dan je in eerste instantie zou verwachten. Je moet een klein vlechtje maken vlak achter elk oor en deze horizontaal aan de andere kant van het hoofd bevestigen met een speldje. Je kunt er dan voor kiezen om het geheel wat specialer te maken door een haarbandje voor de helft boven de vlechten vast te zetten en de andere helft naar beneden te laten hangen.

6. Paardenstaart

Een paardenstaart staat natuurlijk nog leuker wanneer het lijkt alsof je je eigen haar gebruikt als elastiekje. Hoe doe je dat? Heel simpel: je maakt een lage paardenstaart, maar laat aan beide kanten een plukje haar over. Deze knoop je vervolgens boven de paardenstaart. De uiteinden van de plukjes maak je dan gemakkelijk met twee speldjes onder de staart vast.

7. Een middelhoog ‘half up’ knotje

Eigenlijk is dit kapsel hetzelfde idee als het hoge ‘half up’ knotje, maar voor dit knotje pak je wat meer haar en maak je hem vast aan de achterkant van je hoofd in plaats van bovenop je hoofd. Dit geeft een net iets ander effect en staat extra leuk bij meisjes met een bob. Als je wat fijner en gladder haar hebt, is het aan te raden om een texturizing spray te gebruiken zodat het knotje beter blijft zitten.

8. De grote knot

Dit kapsel is vooral erg fijn wanneer je lang haar hebt. Gooi je hoofd naar voren en verzamel al je haar om een grote knot bovenop je hoofd te maken. Je kunt hem natuurlijk zo rommelig maken als je zelf wilt.

9. De ‘Rafunzel’

Voor deze loshangende vlecht maak je eerst een normale vlecht van drie plukken van verschillende diktes. Vervolgens duw je twee plukken omhoog en maak je de vlecht vast. Je kunt de vlecht nog iets rommeliger maken door hem een beetje uit elkaar te trekken.

Teen Vogue

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.