Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 1 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Deze 5 factoren kunnen ervoor zorgen dat je haar uitvalt

Bij het woord ‘haaruitval’ denk je misschien al snel aan je vader, opa (of stiekem je vriendje), maar ook onder vrouwen is haaruitval niet uitzonderlijk. Echter ligt de oorzaak van haaruitval bij vrouwen vaak niet bij het ouder worden, maar ergens anders.

Oorzaken van haaruitval bij vrouwen

Een gemiddeld mens verliest tussen de vijftig en honderd haren per dag. Heb je het idee dat het er een stuk meer zijn dan dat? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben. We zetten er een aantal op een rijtje.

1. Je haarverzorging

Vooral grootverbruikers van bleekmiddelen en stijltangen en föhns zullen meer last hebben van afgebroken haar dan mensen die deze producten niet gebruiken. Ook haarstijlen en verzorgingsproducten kunnen schade aan het haar veroorzaken. Heb je het idee dat je haar meer uitvalt of sneller breekt dan gebruikelijk? Ga dan eens door je routine heen en kijk of het misschien daaraan ligt.

2. Je borstelt je haar te vaak

Sommige mensen schijnen te denken dat je haar door het te borstelen sneller gaat groeien, maar dat is niet zo. Sterker nog, als je het vaker borstelt dan nodig, kan dit juist zorgen voor haaruitval. Laat die borstel als het even kan dus lekker links liggen.

3. Een overschot aan vitaminen

Het is natuurlijk goed om op je vitamine-inname te letten en ervoor te zorgen dat je dagelijks genoeg vitaminen binnenkrijgt. Toch bestaat er echt zoiets als een vitamine-overschot, wat ervoor kan zorgen dat je last krijgt van haaruitval. Zorg er dus gewoon voor dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt, maar overdo het niet.

4. Stress

Stress heeft veel invloed op het lichaam en ook op het haar. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je haar dunner wordt of langzaam uitvalt. Naast het feit dat haaruitval vervelend is, is stress natuurlijk überhaupt niet goed. Probeer dus uit te zoeken wat je stress veroorzaakt en probeer dit aan te pakken. For the sake of your hair, maar natuurlijk vooral voor je eigen gezondheid.

5. Medicatie

Verschillende soorten medicatie kunnen zorgen voor haaruitval. Bij dunner wordend haar kan het daarom verstandig zijn om even de bijsluiter extra goed te lezen, of contact op te nemen met je arts.

Als je last hebt van haaruitval, kan dit dus meerdere oorzaken hebben. Het kan variëren van iets simpels als een ongezonde haarroutine, tot stress of medicatie. Is geen van bovenstaande het geval, maar blijf je last houden van haaruitval? Dan kan het natuurlijk nooit kwaad om contact op te nemen met een professional.

7 tips bij dunner wordend haar

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Bustle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.