Emma Toussain
Emma Toussain Mentale Gezondheid 6 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

5 manieren om jezelf helemaal voor te bereiden op de herfst

Het is vandaag 6 oktober en dat betekent dat het al zo’n zestien hele dagen officieel herfst is. Toch willen we het nog niet helemaal geloven.. zijn die zomerdagen dan écht voorbij?! En dat terwijl de herfst eigenlijk ook hartstikke leuk kan zijn. Oké, die regen en wind zijn niet echt geweldig, maar verder brengt dit seizoen ook hele gezellige dingen met zich mee. Ben jij nog een beetje in de zomer blijven hangen? Dan wordt het nu toch echt tijd om te gaan schakelen – wij helpen je daarbij.

We geven je een kleine handleiding waardoor jij wat makkelijker in die herfst-vibe komt.

5 manieren om jezelf helemaal voor te bereiden op de herfst

Stiekem is het toch best wel lekker, een nieuw seizoen. Moet jij nog even wennen aan deze wisseling? Dan helpen we jou, door je 5 manieren te laten zien zodat jij je jezelf helemaal kunt voorbereiden op de herfst.

1. Pak die fleecedekentjes, kaarsjes en warme sokken maar weer uit de kast

Met de seizoenswisseling wordt het ook kouder en dat is niet altijd leuk, maar je kunt het jezelf wel een stuk comfortabeler maken. Pak die heerlijk zachte dekens maar weer uit de kast en nestel jezelf lekker op de bank. Steek wat kaarsjes aan (gezellig en kan ook nog eens heel romantisch zijn) en steek je voeten in warme sokken. Nice and comfy. Dé kernwoorden van deze herfst.

2. Je kunt weer lekker gaan bakken (of gewoon veel heel veel lekkere hapjes kopen in de supermarkt)

Als je afgelopen zomer geleefd hebt in je bikini, vind je het vast ook heel erg fijn dat je weer even wat minder zorgen hoeft te maken om dat toetje, die pasta of dat extra wijntje. Niet dat je dat moet doen, don’t get us wrong (iedereen is mooi!) maar toch voel je je net even wat prettiger in zomerse kleding als je buik niet opgeblazen is. In de herfst is het allemaal wat meer bedekt, dus je kunt jezelf iets meer laten gaan. Een stuk appeltaart, kruidnoten, chocolademelk met slagroom.. echte lekkernijen voor in de herfst.

3. Maak een ‘must watch’ lijst op Netflix, HBO Max of Disney+

Je gaat weer wat meer tijd thuis doorbrengen, het is gewoon niet meer dat lekkere weer van een aantal weken geleden. Dat is niet erg, maar dat betekent dat je nu wel eindelijk al die series, die je hebt opgeslagen, kunt gaan kijken. Heb je toevallig al de serie DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story gekeken? It’s a crazy one, maar wel eentje voor de donkere dagen.

4. Het is weer tijd voor herfstmaaltijden

Een goed gevulde soep, een stoofpotje of een lekkere pasta met truffel? Allemaal dingen die je natuurlijk ook in de zomer kunt eten, maar in de herfst toch net wat beter smaken.

5. Laagjes, laagjes, laagjes

Je kunt weer gaan spelen met laagjes in je kleding! Jasjes, blazers, truien.. ga zo maar door. Eigenlijk veel meer opties dan in de zomer! Wissel je gardarobe en kom helemaal in de vibe.

Kylie Jenner brengt iconische 90’s laagjes terug met nieuw kapsel op Instagram

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.