Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 26 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Iedereen heeft het over de docuserie over Jeffrey Dahmer op Netflix en dit is het lugubere verhaal

Als je (net als ik) fan bent van true crime, dan weet je dat er onlangs een lugubere parel op Netflix verscheen. DAHMERMonster: The Jeffrey Dahmer Story vertelt het verhaal van (je raadt het al) Jeffrey Dahmer – en die heeft 17 misselijkmakende moorden op zijn naam staan.

Ik ben gisteren begonnen aan deze serie en oh my, dit is duister.

Iedereen heeft het over de docuserie over Jeffrey Dahmer op Netflix

Netflix zette vorige week woensdag de docuserie over Jeffrey Dahmer online, waar ze in tien afleveringen het verhaal van Jeffrey Dahmer (beter bekend als Milwaukee Monster) vertellen. Dahmer beroofde tussen 1978 en 1991 (besef even hoelang hij zijn gang heeft kunnen gaan) 17 verschillende mannen en jongens op lugubere wijze van het leven.

De serie, een fictief verslag van echte gebeurtenissen, kijkt ook kritisch naar systematisch racisme, white privilege, homofobie en het institutionele falen waardoor Dahmer heeft kunnen moorden.

Jeffrey Dahmer: boren, kannibalisme en zoutzuur

Als je nog niet bekend bent met de bizarre werkwijze van Jeffrey Dahmer, houd je dan vast. Jeffrey heeft maar liefst 17 slachtoffers op zijn naam staan, waarvan de meesten minderjarig en POC zijn. Deze jongens vermoorde hij, zaagde hij in stukken om vervolgens in zijn koelkast of vriezer te bewaren, of om in een vat zoutzuur te dumpen. Later bleek dat hij ook delen van zijn slachtoffers op at.

Nog iets dat Dahmer deed: hij boorde een klein gaatje in het schedel van zijn (nog levende) slachtoffer en goot daar wat heet water met zoutzuur in. Op deze manier ”creëerde” hij zijn eigen hersendode seksslaven, waarna de jongens na enkele dagen alnog stierven. Te bizar.

In 1991 werd Jeffrey Dahmer gearresteerd. Hoe dat eraan toeging zie je meteen in de eerste aflevering van DAHMER.

DAHMERMonster: The Jeffrey Dahmer Story

Terug naar de serie (die op vrij grafische wijze de moorden van Dahmer toont) waar iedereen in de ban van is. En naast dat de gebeurtenissen misselijkmakend zijn, zorgt de A-klasse productie (de serie is geregisseerd door Emmy-winnaar Ryan Murphy) en cast er ook voor dat de serie een hit is. Nog niet eens een week later staat de serie namelijk al op nummer 1 in trending op Netflix.

De cast en productie

Jeffrey Dahmer wordt gespeeld door Evan Peters, die we kennen uit American Horror Story. En het enge is dat Evan best wel lijkt op de echte Dahmer. Verder zien we Richard Jenkins, Niecy Nash, Molly Ringwald en Penelope Ann Miller.

En niet te vergeten: credits naar de setdresser van deze serie. Het internet ging los over de gelijkenissen tussen de serie en het échte appartement van Jeffrey Dahmer, deze zijn identiek.

Het internet is in de ban van DAHMER

Je begrijpt, iedereen deelde zijn/haar/diens mening op Twitter.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.