Laura Gommans
Laura Gommans Daten 9 dec 2016
Leestijd: 3 minuten

6 dingen die je kunt doen als hij je niet terug appt

Als je aan het daten bent, is het enorm ontmoedigend als een jongen inééns stopt met bellen en appen. Heel vervelend, maar het is niet anders en je komt er niet zomaar achter wat er gebeurd is zonder over te komen als een psychopaat. Stiekem wil je geloven dat er iets gebeurd is; zijn telefoon is bijvoorbeeld gejat en hij heeft je nummer niet meer. Toch gaat het andere deel van je brein uit van een meer realistische optie: afwijzing. Hoe ga je om met een man die niks meer van zich laat horen? Lees de onderstaande tips, misschien helpen ze wel.

1. Ga hem niet overladen met berichtjes.

Het vervelendste wat je kan doen is hem compleet overladen met berichtjes. Natuurlijk is het irritant om niks van hem terug te krijgen, maar wat zijn reden daarvoor ook is, met eindeloos veel appjes, telefoontjes of Facebook-messages gaat de situatie sowieso niet verbeteren en kom je alleen maar over als een stalker.

2. Stuur een casual berichtje om te zien hoe het met hem gaat.

Al een paar dagen niks op je laatste berichtje gehad? Geen paniek, het is best acceptabel om dan nog een keer te vragen hoe ‘t gaat. Als je dan geen antwoord krijgt, is er waarschijnlijk meer aan de hand dan gewoon een drukke dag of een lege batterij.

Iemand vinden die normaal doet

3. Als het mogelijk is, probeer hem dan face-to-face te zien.

Als je ‘m in het echt ziet, is het veel makkelijker om zijn vibes af te lezen. Het geeft je ook een mogelijkheid om er supergoed uit te zien en hem er even aan te herinneren wat hij mist. Mannen zijn visuele wezens, en soms moeten ze er even aan herinnerd worden hoe fantastisch je bent. Als hij zich afstandelijk gedraagt, weet je in ieder geval dat er iets aan de hand is.

4. Kijk uit tegen wie je klaagt.

Natuurlijk is het frustrerend dat je niks hebt gehoord, maar ga niet tegen Jan en alleman zitten klagen. Voor je het weet komt het via een omweg bij hem terecht dat je hebt zitten jammeren, en laat de hear-say situatie je nog dramatischer en zieliger overkomen dan je eigenlijk bent.

5. Ga niet op hem zitten wachten.

Als hij je negeert, is het makkelijk om bij de pakken neer te gaan zitten. Wacht niet op hem, zorg dat je geen paniekaanval krijgt bij ieder geluidje dat je telefoon maakt. Ga leuke dingen doen met vriendinnen, ga sporten, maar laat hem je dag niet verpesten. Leuk als hij belt. Zo niet, weet dan dat je andere opties hebt. Je kunt je tijd beter besteden.

6. Accepteer het en ga verder met je leven.

Hij reageert nergens meer op? Dan is het waarschijnlijk zo’n pannenkoek die niet eerlijk durft te zeggen dat er iets aan de hand is, of dat de timing niet lekker is. Door zelf ook niks meer te laten weten heb je een veel grotere kans dat het op een later moment nog goed komt, als je ‘m echt leuk vindt. Met een lang, boos bericht schiet je niks op. Houd de eer aan jezelf.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.