Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Food 1 dec 2016
Leestijd: 3 minuten

Van deze 10 etenswaren ga je beter poepen

We hebben waarschijnlijk allemaal weleens ervaren hoe vervelend het kan zijn om met een opgeblazen buik rond te lopen doordat we al meerdere dagen niet voor een nummer twee naar het toilet zijn geweest. Gelukkig bestaan er een aantal etenswaren die ervoor zorgen dat we beter kunnen poepen, en we weten dat jij stiekem wel benieuwd bent naar wat deze zijn.

De volgende keer dat je verstopt zit kun je het best één van de volgende 10 dingen eten om je toiletbezoek te bevorderen. Het is misschien onnodig om te zeggen, maar voor een goede stoelgang blijft het natuurlijk belangrijk om twee liter water per dag te drinken. Je lichaam heeft dit namelijk nodig heeft om al het eten dat je naar binnen stopt te verwerken. Spoiler: je gaat het woord poep heel veel lezen.

1. Bouillon van botten // Doordat de bouillon getrokken is van botten, is hij rijk aan mineralen, vitaminen, proteïnen en andere positieve voedingsstoffen. Deze helpen bij het verteren van vet en remmen ontstekingen, waardoor je beter zal kunnen poepen.

2. Smoothies // Smoothies zitten natuurlijk vol fruit en water, die allebei de stoelgang verbeteren.

3. Schillen van fruit en groente // Als je je toiletbezoekjes wilt verbeteren, is het slimmer om je fruit en groente niet te schillen. In de schil zitten namelijk onoplosbare vezels, die ervoor zorgen dat je poep beter naar buiten kan worden geleid. Als je je groente en fruit toch liever zonder schil eet, kun je deze ook verwerken in gerechten. Voeg bijvoorbeeld ook de wortelschil toe aan het beslag van je carrot cake. Zo wil je die schillen vast wél opeten.

4. Volkoren granen // Volkoren granen – zoals volkoren tarwe, gerst en havermout – bevatten net als fruit- en groenteschillen een hoop onoplosbare vezels. Je kunt gemakkelijk meer van ze binnenkrijgen door bijvoorbeeld met havermout te ontbijten of volkoren pasta en rijst te eten.

5. Zaadjes // Ook zaadjes zijn een bron van onoplosbare vezels. Om beter te kunnen poepen, kun je bijvoorbeeld lijnzaad, chiazaad of zonnebloempitten toevoegen aan je yoghurt of salade.

6. Bonen // Het is geen geheim dat je na het eten van bonen vaak moet poepen, en dat komt doordat ze vol oplosbare vezels zitten. Maak een lekkere bonenschotel of chili con carne en een bevredigend toiletbezoek is gegarandeerd.

7. Groenten // Waar sommige groenten veel oplosbare vezels bevatten waardoor het eten in je lichaam langzamer voortbeweegt zodat alle voedingsstoffen eruit kunnen worden gehaald, zijn er ook een aantal groenten waar juist veel onoplosbare vezels in zitten. Voorbeelden hiervan zijn erwten, knolrapen en okra. Neem dus gerust een tweede kom erwtensoep als je graag beter wilt poepen.

8. Vetten // In een gezond dieet horen gezonde vetten thuis, die je kunt vinden in oliën, noten en zaden, avocados en vette vis. Deze vetten zorgen ervoor dat je beter kunt poepen doordat ze de stoelgang verbeteren wanneer je verstopt zit. Een goede reden om nog meer avocado te eten.

9. Gele vruchten // Als je juist last hebt van diarree en dit wilt laten ophouden, kun je het best gele vruchten eten. Neem bijvoorbeeld een banaan of appelmoes.

10. Witte granen // Wat ook helpt om diarree te verminderen is het eten van witte granen, zoals wit brood en rijst. Droge crackers hebben hetzelfde effect.

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.