Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Huidverzorging 15 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 6 gewoontes die je wil volgen voor een gezondere huid in 2023

Als het gaat om onze huid, dan hebben we allemaal wel een paar dingen die we willen verbeteren. Of het nu gaat om onzuiverheden, de elasticiteit van je huid of pigment: we zijn nooit tevreden. Wil jij jouw huid een boost geven in 2023? Dan gaan deze zes gewoontes je daarbij helpen.

Als je deze dingen doet en laat, gaat jouw huid heel blij zijn.

Dit zijn de 6 gewoontes die je wil volgen voor een gezondere huid in 2023

Consistentie en zelfbeheersing is key.

1. Accepteer dat niet ieder nieuw product geschikt is voor jouw huid

We weten het, al die nieuwe skincare producten op de markt zien er onwijs aantrekkelijk uit. De verleiding om een net gelanceerd product te kopen is daarom vaak groot. Toch is jouw huid hier niet altijd blij mee. Kijk goed naar de behoeften van je huid en zoek daar de juiste producten bij.

Reclames laten het lijken alsof jij dat nieuwe product écht nodig hebt. Je hebt niet elke nieuwe cleanser, moisturizer of gezichtsolie nodig. Als het niet geschikt is voor je huid, doe je uiteindelijk meer kwaad dan goed en verspil je ook nog eens je geld.

2. Wissel niet te snel met producten en blijf consistent

Het duurt (in de meeste gevallen) minimaal dertig dagen voordat je de vruchten pluk van een nieuw skincare product. Het consistent gebruiken is daarom key als je resultaat wil zien. Om de twee weken wisselen van serum heeft daarom niet zoveel zin.

3. Water, water en nog eens water

Genoeg water drinken is voor heel veel delen van het lichaam belangrijk, zo ook voor je huid. Hoe meer water je drinkt, hoe meer vocht je huid vasthoudt. En ja, ook als je een vette huid hebt, moet je water drinken.

4. Smeer verder dan je gezicht

Op de één of andere manier zit het er bij ons ingebakken dat we skincare producten alleen op ons gezicht smeren, maar niet op de neck en het decolleté. Ook als je nog geen last hebt van fijne lijntjes, is het handig om ook die twee zones mee te pakken. Zo voorkom je dat je over twintig jaar een stralend gezicht hebt, maar een verouderde nek en een verrimpeld decolleté.

5. Maak van SPF een vast gewoonte

Ook als het buiten grauw en bewolkt uitziet (zo’n 90% van de tijd in Nederland, dus), is het belangrijk om te smeren met een SPF. UV-straling tast je huid namelijk aan in mooi én minder mooi weer. Ga voor een SPF die je fijn vindt en jouw huid mooier maakt, zo vergroot je de kans dat je ‘m iedere ochtend opsmeert.

6. Was je handen voordat je aan je skincare routine begint

Onze handen zijn waarschijnlijk één van de vuilste delen van ons lichaam. Ze komen de hele dag door in contact met verschillende openbare plekken, waar de bacteriën in vrijheid leven. En als we onze vieze handen in contact brengen met ons gezicht, komen de bacteriën van onze handen op onze huid terecht. Dit wil je niet.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.