Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 17 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

6 x de leukste dingen om dit weekend te doen

Het is weer donderdag en dat betekent dat het weekend al weer bijna om de hoek komt kijken. Heb jij geen tickets voor Lowlands, heb jij je weekend nog niet helemaal volgepland en heb je zin om iets leuks te doen? Dan hebben we de zes leukste to do’s voor je verzameld.

Wedden dat er ook iets voor jou tussenstaat?!

1. Longines Global Champions Tour

Paardenliefhebber of zin in een ander soort uitje dan je gewend bent? Na toernooien in onder andere Doha, Miami, Mexico, Madrid, Parijs, Monaco en Londen strijkt de prestigieuze Longines Global Champions Tour dit weekend neer in Valkenswaard. Voor de leken onder ons: dat is niet zomaar. Valkenswaard wordt door zijn Longines Tops International Arena gezien als hét epicentrum van de paardensport in Europa. Het unieke complex combineert modern design en technologie met traditionele waarden om zowel voor deelnemers, toeschouwers als VIP-gasten van over de hele wereld te verwelkomen.

Vrijdag zal de strijd tussen de beste internationale springpaarden en hun ruiters losbarsten en zondag zal de Grand Prix uitgereikt worden aan de winnaar van het weekend. Zin om ook een dagje te genieten van de beste springpaarden, een heerlijke, posh sfeer en onvergetelijke momenten? Hier zijn de laatste tickets nog verkrijgbaar.

2. De Parade

Ook deze zomer keert De Parade weer terug, en wel dit weekend! Het theaterfestival voor jong en oud heeft weer een heerlijk programma met zo’n 80 verschillende shows, heerlijke drankjes, het lekkerste eten en de gezelligste muziek. En het allerleukste: het is niet alleen dit weekend, maar gedurende 17 dagen lang, van 18 augustus tot en met 3 september van 14:00 tot 02:00. Tickets zijn verkrijgbaar voor €10,50.

3. Boris Brejcha x Free Your Mind

Het Free Your Mind festival is een zwaargewicht in de Nederlandse festivalscene en viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. En wie jarig is, trakteert. De festivalorganisatie haalt daarom de Duitse techno-dj Boris Brejcha naar Breda voor een live concert in de Bavelse Berg in Breda. Het belooft zijn grootste solo show ooit in Nederland te worden en is dus bij voorbaat al een spektakel van jewelste. Maar het wordt nog beter: de techno-guru komt niet alleen. Deniz Bul en Moritz Hofbauer reizen met hem mee.

De kaartjes voor het concert op 19 augustus zijn inmiddels al lang uitverkocht, maar er is nog hoop: wie weet lukt het jou wel om nog een kaartje te bemachtigen via Ticketswap.

4. Movies at the Hermitage

Sinds begin augustus wordt de binnentuin van de Hermitage in Amsterdam elk weekend omgetoverd tot de grootste, meest sfeervolle openluchtbioscoop van de stad. Dé plek waar iedereen samen kan genieten van vergeten klassiekers, moderne kaskrakers en mierzoete romcoms. En dat in de buitenlucht, op de meest romantische locatie. Dit weekend staan er weer heerlijke screenings op de planning. Vrijdag zal Before Midnight te zien zijn, zaterdag Rocketman en zondag Arrival. Een echte aanrader dus.

Tickets zijn online te koop voor €16,50 per stuk.

5. Haarlem Jazz & More

Van 17 tot en met 20 augustus staat Haarlem in het teken van muziek tijdens het jaarlijkse evenement: Haarlem Jazz & More. Het muzikale festijn keert terug met een spetterend programma met onder andere artiesten als Jonna Fraser, New Cool Collective, Brainpower, Rob Dekay, Soulsisters, Sjaak X NieuwBloed, Team TNT en Vunzige Deuntjes Soundsystem. Extra leuk: de entrée voor het evenement is geheel gratis. Go go go, dus!

6. Prinsengracht Concert

Ook het Prinsengracht Concert is een evenement waar we jaarlijks naar uit kunnen kijken en dat dit weekend plaatsvindt. In bootjes en op de kade mogen we weer, gratis, genieten van een klassiek concert van topmusici die je gegarandeerd betoveren en inspireren.

Of je nu een fervent liefhebber bent van klassieke muziek, of gewoon zin hebt in een onvergetelijke ervaring, het Prinsengrachtconcert is een magisch concert dat je wilt meemaken.

Lowlands doorkomen met veel energie? Dit zijn de ultieme tips van voedingsexpert Maartje Boot

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.