Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 17 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Lowlands doorkomen met veel energie? Dit zijn de ultieme tips van voedingsexpert Maartje Boot

Vandaag is het zover: Lowlands 2023 gaat van start. Sta jij in de startblokken? Dan komen deze last minute tips nog goed van pas, want die zorgen ervoor dat je het hele weekend met veel energie kan genieten.

Sushi of burgers? Met welk eten en drinken minimaliseer je de kans op katers en krik je je energie op na een aantal korte nachten Lowlands?

Met deze tips kom jij Lowlands door met veel energie

Het is een hele prestatie om zo energiek mogelijk het hele Lowlands-weekend door te komen, en niet al na dag twee onder een partytent te eindigen. Op het festival worden veel verschillende soorten eten aangeboden, maar met welk eten en drinken minimaliseer je de kans op katers en verhoog je je energieniveau na een aantal korte nachten? Wij geven je de tips die je zoekt, samen met Maartje Boot, diëtiste bij maaltijdbox Green Chef.

1. Voorkom de kater

De ultieme manier om kans op kater te vermijden is door uiteraard geen alcohol te drinken. Natuurlijk kan dat op een festival wel een uitdaging zijn, dus lukt dat niet – drink dan voldoende water of alcoholvrije alternatieven tussendoor. Alcohol drijft namelijk vocht af wat vaak de oorzaak is van de hoofdpijn de dag nadien.

2. Eet slim

Festivaleten gaat je kater niet beperken, maar kies verstandig om de kans op maagproblemen te voorkomen of beperken. Vermijd heel vet of pittig eten, en ga voor een combinatie van koolhydraten, eiwitten en goede vetten; dan komt je maag tot rust. Een tip? Kies voor een pokébowl.

3. Eet genoeg

Zorg voor een goede bodem. Voorkom dat je met een lege maag op het festivalterrein staat. Neem bijvoorbeeld eieren, volkoren bollen en avocado’s mee voor een voedzaam ontbijt.

4. Snack verstandig

Appels zijn goed te bewaren tijdens warme festivaldagen en neem je makkelijk mee tijdens je wandeling naar het festivalterrein. Een goed begin is het halve werk! Gooi ook een aantal gezonde repen in je tas voor een snel maar gezond tussendoortje.

5. Creëer slaapmomenten

Weinig slaap is vaak onoverkomelijk, dus benut de uurtjes die je kan pakken goed. Neem bijvoorbeeld een slaapmasker en oordopjes mee tegen (geluids-)overlast en probeer je tent zo neer te zetten dat je ‘s ochtends niet door de eerste zonnestralen al je tent uitzweet.

6. Een verfrissende douche, zonder in de rij te staan

Een douche kan ook enorm verfrissend werken! Geen zin om lang in de rij te staan? Maak gebruik van de douches van Stichting Vluchteling, hier kan je vaak sneller douchen en sponsor je gelijk een goed doel. Win-win, dus.

Vergeet niet dat festivals ook een tijd zijn om te ontspannen en te genieten met vrienden, dus stress niet te veel om elke keuze die je maakt. Zorg voor een beetje balans, maar vergeet vooral geen plezier te maken. Heb jij jouw eigen blokkenschema nog niet rond? Dan zijn dit de favoriete acts en pop-ups van de NSMBL-redactie. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.