Josca
Josca Beauty 24 jul 2016
Leestijd: 3 minuten

7 manieren om je haar te krullen zonder hitte

Vrouwen die niet gezegend zijn met een natuurlijke krullenbos zouden dit vaak wel graag willen en vice versa. Het is alleen niet zo’n goed plan om je haar telkens te krullen met een krul- of stijltang. Weliswaar blijft het dan wel meteen goed zitten, maar het beschadigt je haar en daar word je natuurlijk niet blij van.

Met deze tips kun je je haren krullen zonder dat er hitte aan te pas komt. Het enige wat je wel moet hebben is geduld; of slaap een nachtje met één van deze opties.

1. Met een haarband of bandana.
Leg een haarband of bandana om je haar en verdeel je haar in verschillende lokken. De lokken wikkel je om de haarband heen, één voor één, waarna je ze vastzet met haarspeldjes. Zodra je dit met alle losse lokken hebt gedaan en je je haar voor zo’n vijf tot zeven uur zo laat zitten, krijg je prachtige krullen.

2. Met strookjes stof.
Hiervoor moet je eerst een aantal strookjes stof knippen, dit kan uit een oud laken maar ook uit iets anders dat je makkelijk kunt knopen. Dit trucje is eigenlijk hetzelfde als met papillotten. Was je haren en borstel het door. Neem een lok haar en draai deze rond (grootte hangt af van de dikte van de krullen die je wil). Leg er daarna een strook stof overheen en rol je haar helemaal op tot waar je de krullen wil laten beginnen. Knoop het strookje vast om de lok haar heen, doe dit ook bij de rest van je haar en laat het zitten voor een nachtje.

3. Met kleine vlechten.
Dit werkt het best op licht vochtig haar, als je haren nog te nat zijn na het douchen, droogt je haar niet op. Maak kleine vlechtjes in je haar. Dit is een heel karwei, maar dan heb je ook wat. De vlechtjes kun je gewoon vastmaken met haarelastiekjes en eventueel zelfs nog oprollen tot kleine knotjes.

4. Met schuifspeldjes.
Dit zou eventueel ook kunnen met kleine knipjes. Maak je haar een beetje nat, met eventueel een verstevigingsproduct. Draai een kleine lok haar, waarbij je deze uiteindelijk vastzet met een schuifspeldje in een soort spiraal. Je kunt hier ‘s nachts mee slapen en zelf bepalen hoe groot de krullen worden door je haar te verdelen in dikke of dunnere lokken.

5. Met eetstokjes.
Maak een middenscheiding die doorloopt over je hele hoofd, waarbij je twee secties maakt en één kant alvast in een staart doet. Draai deze staart over het eetstokje, draai deze om en stop deze daarna onder het haarelastiekje. Dit doe je aan beide kanten. Om het extra goed vast te laten zitten, kun je de eetstokjes ook in het haar aan de andere kant steken.

6. Met één knot.
Zo’n knotje hoeft helemaal niet netjes te zijn om krullen te kunnen veroorzaken! Volg de stappen van de foto hieronder en slaap een nachtje met deze knot om wakker te worden met enorm mooi golvend haar.

7. Met verschillende kleine knotjes.
In feite hetzelfde verhaal als hierboven, maar dan met meerdere lokken die je in verschillende knotjes draait.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.