Vivian
Vivian Home & Interior 3 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Dit is dus hoe vaak je je huis éigenlijk schoon zou moeten maken

Over het algemeen zijn wij best schoon, denken we. Oké, af en toe laten we een paar kleren op de stoel liggen, maar we halen geregeld een stofzuiger door ons huis en laten de afwas maximaal drie dagen slingeren. Dat is al best wat, toch?

Volgens Good Housekeeping moeten we er nog wel een tandje bijzetten, als we ons huis écht schoon willen houden. De huishoudwebsite stelde een lijst samen met schoonmaakactiviteiten die je elke dag, elke week, elke maand, elke paar maanden én elk jaar moet doen. Print ze desnoods uit en hang ze in je schoonmaakkastje!

Elke dag
Volgens de huishoudexperts moet je elke dag je bed opmaken en de afwas doen. Dat hebben we wel onder de knie! Maar we hadden geen idee dat we elke dag het aanrecht schoon moeten maken of de gootsteen en wastafels moeten ontsmetten.

Elke week
Good Housekeeping raadt aan om wekelijks je bed te verschonen, je vloeren en meubels te stofzuigen en de keuken- en badkamervloer te dweilen. Ook zou je elke week je spiegels schoon moeten maken en de binnenkant van de magnetron ontsmetten.

Elke maand
Het is nodig om minstens één keer in de maand goed schoon te maken op plekken die veel stof opvangen, zoals luchtgaten en de luxaflex. Daarnaast zou je ook maandelijks de vaatwasser, wasmachine en stofzuiger schoon moeten maken.

https://www.nsmbl.nl/ben-je-lui-deze-schoonmaak-hacks-zullen-je-leven-zo-veel-makkelijker-maken/

Elke drie tot zes maanden
Hoewel het vrij logisch is dat kussens om de zoveel tijd gewassen moeten worden (denk aan al die bacteriën!), staan we er vaak niet bij stil wanneer dat dan moet gebeuren. Schoonmaakexperts stellen voor om je kussens minstens eens in het half jaar te wassen. Ook is het volgens hen goed om eens in de paar maanden je koelkast en vriezer goed onder handen te nemen.

Elk jaar
Een voordeel aan deze constante schoonmaak, is dat je bij de jaarlijkse ‘grote schoonmaak’ dit keer niet meer enorm veel te doen hebt. Het is echter wel het moment om alles eens extra grondig schoon te maken. Met stofzuigen reinig je een tapijt immers maar tot op zekere hoogte. Ook is het goed om minstens eens per jaar bekleding en gordijnen te wassen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.