Inga Stoit
Inga Stoit Relaties 30 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

7 tekenen die erop wijzen dat je relatie sterker wordt (go you!)

Geen enkele relatie is hetzelfde. Sommige stellen komen voor de meest hete vuren te staan, terwijl andere koppels overal smooth doorheen lijken te gaan. Hoe je het went of keert, iedereen krijgt vroeg of laat wel met een bepaalde struggle te maken. Het kan jullie maken of breken, dit zijn de 7 tekenen die erop wijzen dat je relatie sterker wordt. Maak je dus zeker geen zorgen over een breuk.

7 tekenen dat jouw relatie sterker wordt

Jij en je lover gaan écht voor elkaar en dat blijkt uit meerdere dingen. Heel erg fijn om te merken, toch? Omdat relaties uit heel veel onzekerheden kunnen bestaan willen we graag een spiegel voorhouden en je vertellen dat als je déze dingen merkt, dat je relatie echt beter en beter wordt. You go girl! We zijn blij voor je.

1. Je durft dingen uit te spreken waarvan je eerst bang was om ze te zeggen

Soms zijn mensen bang om bepaalde zaken aan te kaarten omdat ze bang zijn hun partner kwijt te raken. Vroeg of laat wijst dit vaak uit op een relatie die dan alsnog stuk loopt. Durf jij je partner wel van alles te vertellen zonder de angst van verlating? Dan is dit een heel goed teken.

2. De één voelt dat de ander aan het veranderen is

Maar dat dat geen enkel probleem is voor de relatie maar juist gezond is. De mooiste groei is persoonlijke groei binnen een relatie. Soms zie je dat mensen uit elkaar groeien en dan is het einde zoek. Groeien binnen je relatie en samen blijven is een echte win-win situatie.

3. Je hebt meer rust

Minder onzekerheid en minder conflicten. Meer rust. Minder angst. Meer ontspanning. De kleinste dingen waar jullie vroeger mot over kregen behoren tot het verleden. Als er sprake van een conflict is dan zijn jullie allebei in staat om een middenweg te vinden. Meningsverschillen worden geen enorme ruzies meer – zo fijn hè.

Vragen aan vrouwen die mannen niet durven te stellen

4. Reflecterende tonen

Ruzies maken ruimte voor gesprekken op een nuchtere, reflectieve, kalme en respectvolle toon. Jullie zijn allebei in staat om even te kalmeren, na te denken en te denken over het eigen ‘aandeel’ in een bepaalde situatie. Dit heet verantwoordelijkheid nemen en dat is oh zo gezond.

5. Lovebirds ondernemen actie

Soms moeten zowel hij als jij even naar jezelf kijken en een bepaalde gedragsverandering doorlopen. Niemand is vlekkeloos en we kunnen allemaal wel wat zaken anders behandelen, benaderen of aanpakken. Als je dit voor elkaar over hebt dan weet je dat jullie op het juiste spoor zijn.

6. Geen schuld of schaamte meer

Binnen een gezonde relatie is er geen sprake van iemand een intense schuld of schaamte aan praten, dat is niet gezond – en bij jullie niet aan de orde. Jullie gaan liefdevol met elkaar om en zorgen dat alles veilig en bespreekbaar is.

7. Woede escaleert niet

Een ruzie hier en daar is normaal maar jullie vechten elkaar niet de pan uit. Jullie zijn allebei in staat om situaties op een volwassen manier aan te pakken, elkaar even goed te waarderen en gewoon eerst even tot 10 te tellen. Liefde overwint altijd wanneer allebei de partijen hun allerbeste beentje voortzetten. En dat je niet meer zo boos wordt betekent niet dat je niet meer om de ander geeft: soms weet je gewoon welke strijd je wel moet aangaan en welke niet. Boos worden is het niet altijd waard; het helpt vaak veel beter als je je emotie laat bekoelen en dat je later rustig het gesprek aan gaat. Schreeuwen helpt in geen enkele situatie.

Lekker bezig!

Je kunt ziek worden van schaamte: dit is hoe je dat voorkomt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.