Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 1 feb 2024
Leestijd: 6 minuten

De ultieme 72 uur in Hongkong: deze tours, hotspots en culinair ervaringen wil je meepakken

Hongkong was tot 1997 een Britse kolonie, maar werd daarna weer overgedragen aan China. Door de jaren als metropool, waar veelal Engels werd gesproken, kreeg Hongkong de bijnaam ‘het New York van Azië’. Maar wat mij betreft, zijn het juist de Aziatische invloeden die maken dat je een trip naar Hongkong bovenaan je lijstje wil zetten.

Samen met Cathay Pacific trok ik, NSMBL’s Karlijn, in 72 uur door Hongkong. Van natuurgebieden tot authentieke restaurants en van luxe hotels tot iconische straten: door deze plekken te bezoeken neem je alle aspecten van Hongkong in je op.

De ultieme 72 uur in Hongkong

Hongkong is een plek waar je zo een week kunt vertoeven. Maar ook als je minder tijd hebt, hoef je een citytrip naar Hongkong niet af te schrijven. In slechts 72 uur zuig je de verschillende aspecten van de stad in je op.

Hongkong is een stad van uitersten en balans. Het ene moment loop je door Central Hongkong, waar merken als Tiffany’s, Loewe en Louis Vuitton het straatbeeld bepalen, om vervolgens neer te strijken in het authentieke Lan Fong Yuen voor Hongkong French Toast. En zo word je wakker in je luxehotel in Kowloon, om een uur later de oversteek te maken in een karakteristieke houten pont.

Het mag duidelijk zijn: je wilt volledig ondergedompeld worden in alles wat Hongkong te bieden heeft. En Cathay Pacific (de luchtvaartmaatschappij van Hongkong) heeft me precies laten zien hoe je dat het beste aanpakt. Dat begon al in het vliegtuig van Cathay die, net als de lounge, van alle gemakken voorzien was.

Slapen in Kowloon

Hongkong staat bekend om z’n indrukwekkende skyline, die de afgelopen twintig jaar flink is uitgebreid. En om zo veel mogelijk van dit magische uitzicht te kunnen genieten, wil je slapen in Kowloon. Aan de overkant van het water. Wij verbleven in het pas gerenoveerde Regent Hotel. Als je jezelf even lekker in de watten wil leggen, dan boek je hier een kamer.

Niet alleen de kamer (inclusief raam in sierlijst, waardoor het uitzicht als ware een schilderij is) is een feest voor het oog. Ook de rest van het hotel laat niets te wensen over. Het is een plek waar Nobu Hongkong zich huisvestte en Louis Vuitton koffietafelboeken als subtiele versiering dienen.

 

 

Met de tram naar The Peak

Op de eerste dag in Hongkong kwam het cliché ‘het is de reis die telt, niet de bestemming’ wel heel letterlijk tot leven. Ondanks de pracht van het uitzicht vanaf The Peak, bleek de steile tramrit nog indrukwekkender te zijn. Onderweg neem je alvast de eerste glimp van het uitzicht in je op. Een magisch moment.

Onbeperkt dim sum eten

Zeg je Hongkong, dan zeg je dim sum. Dim sum zijn kleine gefrituurde en gestoomde hapjes uit de Zuidelijke Chinese eetcultuur. Ze worden overal gegeten. De betekenis van dim sum is ‘raak het hart’ — en dat doet het.

In Hongkong vind je talloze plekken waar ze een onbeperkt dim sum-concept hebben. Laat je daar niet door afschrikken, want het niveau ligt er hoog. Als je naar Hongkong gaat, dan wil je op z’n minst één keer lunchen of dineren met dim sum. Mijn favoriet was de Siu Mai.

Een kroegentocht op hoog niveau

Net als ieder ander bruisend metropool, beschikt ook Hongkong over een fascinerend nachtleven. Als je weet waar je moet zijn. De beste clubs en bars zitten namelijk verstopt in de hoge torens in Central Hongkong.

Lokale gids Virginia Chan gaf ons een tour langs de meest geliefde bars en verstopte (dak)terrassen. Mijn favoriet was Majestic Garden, waar je je waant in een omgeving uit een fantasiefilm. Oh, als je daar bent, vergeet dan niet de soepkom met Champagnepunch te bestellen.

Shoppen in Sneaker Street

Naast luxueuze winkelcentra, met uitgebreide fashion en beauty-afdelingen, is er ook een straat gewijd aan sneakerwinkels. Voor de echte sneakerfanaat een waar walhalla. En de straat heet, je raadt het al, Sneaker Street.

Hiken in Geopark

Wat Hongkong écht uniek maakt, is dat je stad en natuur kunt combineren in je trip. Zo gingen wij op de tweede dag met de taxi naar het National Geopark (dat onderdeel is van Hongkong) voor een twee uur durende hike. In deze twee uur kwamen we langs droomachtige stranden, schattige kleine tempels en adembenemende uitzichtpunten — om vervolgens in het authentieke vissersdorpje Tung A voor een seafood lunch.

Vanaf hier pak je gemakkelijk de boot naar Sai Kung Town: een drukke, drijvende vismarkt met omliggende terrasjes. Na een korte wandeling door het kleine dorpje pak je gemakkelijk weer de taxi terig naar het bruisende Hongkong. Waarna je de avond weer voortzet in stadse sferen en je vergeet dat er zo’n prachtig stuk natuur om de hoek ligt.

Foodtour door Central Hongkong

Een bezoek aan Hongkong is niet compleet zonder je nog één laatste keer onder te dompelen in alle smaken die de stad te bieden heeft — en dat zijn er nogal wat. Samen met een lokale gids gingen wij langs de culinaire streetfoodparels van Hongkong. Hoe dat ging, zie je hieronder.

@nsmblmagazine

Wat eet je allemaal als je een foodtour doet doot Hongkong? NSMBL’s @Karlijn van Spankeren én haar gids nemen je mee langs de meest authetieke plekjes 👀 #hongkong #hongkongfood #foodtour #dimsum

♬ Kawaii Aesthetic – LoES

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.