Britta van Aggele
Britta van Aggele Fashion 20 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze 8 belangrijke herfsttrends wil jij aankomend seizoen aan je garderobe toevoegen

De zomervakantie komt langzaam tot een eind. Dat betekent ook dat, voordat we het weten, de herfst officieel gaat beginnen. En bij een nieuw seizoen horen natuurlijk nieuwe modetrends. Daarom zetten wij de 8 belangrijkste herfsttrends voor je op een rij en geloof ons: deze wil je allemaal aan je garderobe toevoegen.

Vooral nummer 6 is onze favoriet.

Deze 8 modetrends gaan we in de herfst overal zien

Fashion Week maakt zich op dit moment misschien klaar voor de lente en zomer van 2023. Dit terwijl wij langzaam gaan uitkijken naar het volgende seizoen. Voordat we het weten is de zomer namelijk alweer voorbij en is het tijd voor de herfst om te beginnen. Dit seizoen zagen we namelijk al ontzettend veel geweldige modetrends voorbijkomen, maar wij zijn wel weer toe aan wat nieuws.

En dat nieuws komt er, want bij een nieuw seizoen horen natuurlijk ook nieuwe modetrends. Daarom zetten wij de 8 belangrijkste herfsttrends voor je op een rij en deze ga je volgend seizoen echt overal zien. Twijfel dus niet en voeg deze geweldige items snel aan je kast toe, voordat ze weg zijn.

1. Y2K Flesh-flashing

Deze modetrend zien we niet voor het eerst langskomen. Y2K was tijdens de lente en de zomer ook al een begrip en in het aankomende seizoen gaat de trend nergens heen. Op de runway was te zien dat de trend in de herfst de wat meer speelse en sexy kant opgaat en daar hebben wij geen enkel probleem mee.

modetrends herfst 2022
Jeff Spicer/BFC/Getty Images for BFC

2. Elle Woods fuchsia

Iedereen weet dat Elle Woods een geweldige kledingstijl heeft. Dit is de fashion industrie ook zeker opgevallen, want Elle Woods fuchsia is een van dé modetrends van aankomend seizoen. Het wordt dus van top tot teen in het roze deze herfst.

David M. Benett/Dave Benett/Getty Images

3. Slick capuchons

Capuchons: ze zijn even weggeweest maar zijn aankomend seizoen weer helemaal een must have. In de herfst zullen we namelijk allemaal een kledingstuk met een capuchon gaan dragen.

Estrop/Wireimage

4. Flared leggings

Flared leggings zijn alweer een tijdje een begrip, maar het afgelopen halfjaar hebben we ze maar weinig gezien. Toch gaan we de broek aankomende herfst weer overal voorbij zien komen. Haal jouw favoriete flared broek maar snel uit de kast.

modetrends herfst 2022
Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

5. Micro mini’s

Dat klopt, de micromini’s die we in de lente/zomer al overal zagen gaan absoluut nergens heen aankomende herfst. Misschien heb je door het koudere weer wel een panty nodig, maar dat is bij deze modetrend geen enkel probleem. Leef je vooral uit met leuke kleurencombinaties.

modetrends herfst 2022
Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

6. Cut-outs

Cut-outs zijn al een aantal seizoenen groot nieuws. Maar hoewel de gaten in kleding steeds groter leken te worden, gaan we ze aankomend seizoen in weer wat kleinere varianten zien.

Joe Maher/BFC/Getty Images for BFC

7. Gowns go casual

Heb jij je altijd al een prinses willen voelen in een grote prachtige jurk? Dan is aankomend seizoen jouw moment. Prachtige grote jurken zijn namelijk een echte must in jouw garderobe en je kan ze eindeloos combineren. Bijvoorbeeld met een bomberjack of een dikke gebreide trui.

Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

8. Opera handschoenen

Tijdens de modeshows van AW22 hebben wij overal lange handschoenen gespot. Deze super dramatische accessoire is perfect te combineren met een mooie jurk, maar kan ook zeker casual gedragen worden. Eén ding weten we zeker: het maakt je outfit in één klap een stuk chiquer.

John Phillips/BFC/Getty Images for BFC

Welke modetrend is jouw favoriet?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.