Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 26 okt 2021
Leestijd: 5 minuten

8x eenvoudige Halloween-make-up ideeën die iedereen kan maken

We kunnen er officieel niet meer omheen: Halloween komt eraan en wij zijn heel benieuwd hoe iedereen er dit jaar bijloopt. Halloween werd vorig jaar veel klein gevierd door corona, dus dit jaar is het tijd om extra groot uit te pakken. Ben je niet zo handig met make-up? Niet erg, want wij hebben acht eenvoudige Halloween-make-up ideeën voor jou op een rij gezet die iedereen gemakkelijk kan maken.

Met deze eenvoudige looks zie je er nog steeds geweldig uit deze Halloween.

Halloween 2021

Halloween staat eindelijk weer voor de deur en wij zijn helemaal klaar om te gaan griezelen. Naast alle spannende Halloween-films die je dit jaar weer gaat kijken staat er ook vast een feestje op de planning. We konden vorig jaar maar weinig feestjes vieren, dus we grijpen nu elke kans op een feestje met beide handen aan en Halloween kunnen we natuurlijk niet overslaan.

Bij een Halloween-feest komt veel kijken. Zo moet je bedenken hoe je verkleedt gaat, wat je met je haren doet en ook hoe je je make-up doet. Gelukkig staat social media vol met voorbeelden en kunnen we zelfs van celebrities de nodige Halloween-inspiratie opdoen. Helaas hebben wij – in tegenstelling tot celebrities – niet een heel team dat ons helpt met onze Halloween-look. Daarom laten wij jou acht eenvoudige Halloween-make-up ideeën zien die je gemakkelijk zelf kunt maken.

Happy Halloween – Dit zijn de beste horrorfilms volgens IMDB

1. Vampier

Een klassieke Halloween-look die het elk jaar weer goed doet is de vampier. Zowel voor vrouwen als voor mannen is dit een goede keuze. Zwart en rood zijn echte vampier kleuren en komen natuurlijk terug in jouw look. Breng een felle rode oogschaduw aan op beide ogen en maak je ooglook nog intenser met een paar valse wimpers. Teken met oogschaduw of een lippotlood rode aderen onder je ogen en gebruik een rode lippenstift voor je lippen. Maak de look af met een paar rode kleurlenzen en vampiertanden en je bent klaar.

2. Sexy kat

De sexy kat is een hele eenvoudige Halloween-look. Dat betekent natuurlijk niet dat deze look minder leuk is. Perfect als je er sexy uit wilt zien, maar wat minder moeite wil doen. Maak je eerst op zoals je dat normaal doet. Teken dan met oogpotlood of eyeliner snorharen op je wangen en maak een zwarte driehoek op je neus. Voor een intensere look kan je een paar valse wimpers toevoegen. Wil je de look een echte Halloween-vibe geven? Voeg dan wat nep bloed toe.

3. Circus

In deze look zit iets meer uitdaging. Je kan zelf kiezen hoe moeilijk je deze look maakt. Je begint met een normale make-up basis en gebruik witte, roze en rode oogschaduw voor je ogen. Teken daarna met schmink de lijnen boven en onder je ogen. Zorg ervoor dat de lijnen onder je ogen bij de zijkanten van je mond uitkomen. Stift je lippen rood en spetter hier en daar wat nep bloed en je look is compleet.

4. Zombie bruid

Dit is nog een look waarbij je niet netjes te werk hoeft te gaan. We kennen allemaal de iconische Halloween-look van Cady Heron in Mean Girls en daar is deze zombie bruid look op geïnspireerd. Begin met je normale make-up routine. Als je die erop hebt zitten begin je met het omlijnen van je ogen. We willen voor deze look een donkere ooglook creëren. Veeg ook wat mascara onder je ogen en zorg er met water voor dat deze uitloopt. Maak op je voorhoofd met wat nep bloed een schotwond en veeg hier en daar wat rode en zwarte vlekken om een echte zombie look te krijgen. Wij zijn obsessed.

5. Clown

Als er iets eng is tijdens Halloween, dan zijn het wel Clowns. Wij vinden ze het hele jaar door eng en het is dan ook een perfecte look voor deze griezelige feestdag. Je begint met je oogschaduw. Hier maak je een intense look met paars en zwart. Je werk met een lichte kleur aan de binnenkant van je ooglid en je gebruikt een steeds donkerdere kleur als je naar de buitenkant toewerkt. Maak onder en boven beide ogen de figuurtjes met eyeliner en doe dit ook aan de zijkanten van je mond. Voeg wat strass steentjes toe en je look is klaar.

Throwback – Dit waren vorig jaar de beste halloweenkostuums van celebrities

6. Duivel

Een andere look die perfect is voor een Halloween-feest is de duivel. Voor deze look begin je weer met je eigen basis make-up. Zorg ervoor dat je wenkbrauwen er mooi uitspringen en breng een rode lippenstift aan. Voor je ooglook maak je gebruik van een rode glitter oogschaduw en gebruik je onder je ogen rode schmink om bloeddruppels na te maken. Versier deze druppels met wat rode glitters om je look nog feestelijker te maken.

7. Zuster

Iedereen heeft in ieder geval al 1 item voor deze look in huis. Dat is natuurlijk het blauwe mondkapje. Voor de rest heb je vooral nep bloed nodig. Creëer met rode eyeliner een dikke winged eyeliner op je beide ogen. Laat onder je ogen op verschillende plekken wat nep bloed naar beneden druppelen. Zorg er wel voor dat je het nepbloed niet in je ogen krijgt. Smeer ook op je mondkapje wat nepbloed en je bent klaar.

8. Skelet

De drie kleuren die je voor deze look nodig hebt zijn wit, zwart en bruin. Creëer deze look met oogschaduw of schmink: het werkt beiden. Begin met het wit maken van je gezicht en zorg er daarna voor dat je met bruine schmink of oogschaduw wat dimensie in je gezicht brengt. Als je dat hebt gedaan ga je verder met je ooglook. Hier breng je licht wat zwarte oogschaduw aan om nog meer dimensie te creëren. Teken daarna de tanden van het skelet bij je mond over de hele breedte van je gezicht en je look is compleet.

Voor welke look ga jij?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.