Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Parfum 21 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

NSMBL’s Karlijn draagt iedere dag een andere geur: deze 9 parfums krijgen de meeste complimenten

Al zolang als ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door geuren. Niet alleen door parfum, maar ook door geuren die me in het dagelijks leven bereiken. En belangrijker nog: de gevoelens die deze geuren bij me losmaken. Deze fascinatie zorgde ervoor dat ik in de afgelopen jaren een collectie van tientallen parfums heb verzameld – en ik ga je nu vertellen welke geuren echte crowd pleasers zijn.

Iedere ochtend sta ik voor mijn plateau vol parfums en kies ik welke geur past bij mijn stemming. Soms laat ik mijn plannen bepalen wat voor geur ik draag. Sommige parfums zijn nu eenmaal niet voor ieder moment.

Enfin, wat ik probeer te zeggen is: ik draag al jarenlang veel verschillende parfums. Ik zou graag iemand willen zijn met een herkenbare signature scent. Maar me binden aan één parfum is gewoon te veel gevraagd. Het voordeel van afwisselen is dat ik inmiddels precies weet welke parfums complimenten opleveren en welke geruisloos aan mensen voorbijgaan.

Deze 9 parfums zijn echte crowd pleasers

Van intense geuren tot fris en bloemig: de parfums die complimenten krijgen zijn onwijs uiteenlopend.

Parfums de Marly | Delina La Rosee

Dat de geur Delina van Parfums de Marly een bestseller is, is geen geheim. De geur staat bekend om haar zachte en zoete karakter dat veel mensen aanspreekt. Toch vind ik deze variant net iets interessanter. Noten van Turkse roos en pioenroos geven wat extra sensualiteit aan de welbekende geur van Delina.

Delina La Rosee – €140 (30ml)

parfums complimenten
Skins

SKINS x Salle Privee

Omdat ik zelf zo gewend ben geraakt aan deze geur, vergeet ik af en toe hoe bijzonder ‘ie is. En ook hoelang de geur blijft hangen. Wanneer ik ‘s ochtends twee sprays aanbreng, krijg ik om vier uur ‘s middags nog complimenten over deze geur.

Amsterdams parfumhuis Salle Privée sloeg de handen ineen met Skins om een levendige en Skins-achtige geur te ontwikkelen. Met succes, want de geur was na enkele maanden al een bestseller. Het guaiac hout vormde de perfecte basis, samen met de houtachtige tonen van papyrus.

SKINS x Salle Privee – €98 (30ml)

parfums complimenten (1)
Skins

Frederic Malle | Portrait of a Lady

Het parfum dat me de meeste complimenten ooit opleverde, is tegelijkertijd ook het duurste parfum in mijn collectie. €335 voor een fles parfum is eigenlijk te bizar voor woorden. But then again: deze geur is ook te bizar voor woorden.

Het is geen geur voor iedere dag – en eigenlijk is het helemaal geen geur voor overdag. Het is een mystieke avondgeur met noten van onder andere wierook, rozen, sandelhout, zwarte bes en framboos. Een gouden combinatie, die veel fans heeft onder het vrouwelijke én mannelijke publiek.

Frederic Malle Portrait of a Lady – €335 (100ml)

parfums complimenten (2)
Skins

Juliette has a Gun | Vanilla Vibes

Dit was een van de eerste niche geuren die ik cadeau kreeg en het is nog steeds een topper. Vanilla Vibes van Juliette has a Gun staat in het teken van – je raadt het al – vanille. Niet op zo’n ‘plakkerige’ manier, maar juist op een hele minerale manier. Noten van zeezout en musk geven de geur een hele unieke dimensie.

Juliette has a Gun Vanilla Vibes – €125 (100ml)

parfums complimenten (3)
de Bijenkorf

Le Labo | Rose 31

Wie zegt dat de geur van rozen typisch vrouwelijk is, heeft het mis. Per cultuur is de genderindicatie van roos verschillend. Zo is Turkse roos in Turkije bijvoorbeeld een typisch mannen-ingrediënt. Le Labo weet de roos op moderne wijze te interpreteren in Rose 31. Fun fact: de getallen achter de Le Labo-geuren staan voor het aantal ingrediënten die zijn gebruikt in de parfums.

Le Labo Rose 31 – €198 (50ml)

parfums complimenten (5)
de Bijenkorf

Maison Francis Kurkdjian | Oud Satin Mood

Oud is een geurnoot die niet bij iedereen favoriet is. Je houdt ervan of niet. Net als koriander in eten. Maar soms is iets zó lekker gemaakt, dat zelfs een korianderhater een gerecht met het ingrediënt lekker vindt.

Datzelfde gebeurt in deze geurcreatie. Maison Francis Kurkdjian creëerde een geur die een vleugje van het krachtige oud heeft, maar die tegelijkertijd ook erg zacht en elegant is.

Maison Francis Kurkdjian Oud Satin Mood – €225 (70ml)

parfums complimenten (4)
de Bijenkorf

Ex Nihilo Blue Talisman

Blue Talisman van Ex Nihilo is een van mijn recente favorieten. Het is ook een wat diepere geur, maar niet op een duistere manier. Juist op een hele open en out there manier, uitgedrukt door de subtiele frisheid van peer en bergamot.

Ex Nihilo Blue Talisman – €195 (50ml)

parfums complimenten (6)
Skins

Kayali | Vanilla Royale Sugared Patchouli

Als ik me sensueel, vrouwelijk en krachtig wil voelen, dan is Vanilla Royale Sugared Patchouli van Kayali het perfecte parfum. Met noten van vanilla surabsolute, gouden rum, crème brûlée, royal Oud en gesuikerde patchoeli zorgt dit parfum voor een geur die je niet snel vergeet.

Kayali Vanilla Royale Sugared Patchouli – €73,60 (50ml)

parfums complimenten (7)
Ici Paris XL

Vilhelm Fleur Burlesque

De laatste in de lijst is het eerste parfum dat ik kocht bij Skins Cosmetics. Als je een beetje van parfum houdt, dan weet je dat deze winkel het walhalla van geur is. En van alle geuren die er uitgestald stonden, pakte Fleur Burlesque met het meest. En dat doet de geur nu, jaren later, nog steeds.

Vilhelm Fleur Burlesque – €175 (50ml)

parfums complimenten (8)
Vilhelm Parfumerie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.