Suze van As
Suze van As Love & Life 22 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

9 romantische dingen die je altijd moet blijven doen – ook na 10 jaar relatie

Bijna iedereen met een lange relatie zal het wel herkennen: de sleur. Door deze negen eenvoudige, maar romantische dingen te blijven doen, doorbreek je dit met grote kans volledig.

Je kent elkaar al zo lang, en je weet alles al van elkaar. Het is heel makkelijk om er na jaren van uit te gaan dat je lief er altijd voor je is, maar ook lange relaties kunnen doodlopen als je er te weinig aandacht aan besteedt. Om niet in een sleur terecht te komen, moet je vooral deze dingen blijven doen. Niet alleen de eerste twee jaartjes.

1. Kleine dingen doen voor elkaar

Al is het maar de datum onthouden waarop jullie voor het eerst zoenden. Geef elkaar eens een leuk of schattig kleinigheidje, zoals een lief briefje in een jaszak of een cadeautje dat je aan je partner deed denken. Je lief gaat zich hierdoor weer speciaal voelen, en dat is (hopelijk) precies wat je wilt.

2. Dates plannen

Als je jezelf hoort zeggen: “het is lang geleden dat we iets leuks hebben gedaan”, is het tijd voor onmiddellijke actie. Vergeet niet om echte dates te plannen, het soort dates waardoor jullie elkaar initieel leerden kennen. Ga samen naar de bioscoop en ga hierna cocktails doen samen. Of reserveer een tafel in dat ene restaurant dat jullie beiden al langer fascineert, als verrassing. Kom in beweging en onderneem!

3. Wees beleefd naar elkaar

Als je elkaar al zo lang kent, kun je nog wel eens lomp worden naar elkaar. Zo kun je beter niet “wat stink je” zeggen tegen je boyfriend nadat hij thuis komt van de sportschool, maar hem beter op een natuurlijke, lieve manier hinten op een douche (als hij dat al niet van plan was). Des te vaker je lompe uitspraken naar elkaar doet, des te makkelijker je dit gaat doen.

4. Lieve dingen over je partner zeggen als hij of zij er niet is

Er is niets onsympathieker dan je partner zwart maken als hij er zelf niet eens bij is. Vergeet ook zeker niet om eens lieve dingen te zeggen over je partner, juist als hij of zij er niet bij is. Dit toont je respect voor je partner en laat jou ook gerespecteerd worden door anderen.

5. Samen op zoek gaan naar nieuwe ervaringen

Dit is toch het mooiste aan het hebben van een relatie. Je hebt altijd iemand met wie je op pad kunt gaan. Het is goed voor jullie relatie om samen nieuwe dingen te ondernemen, en niet steeds hetzelfde te blijven doen. Hier doorbreek je de sleur pas echt mee. Van iets eenvoudigs als het samen koken van een onbekend gerecht tot het plannen van een trip naar een nog onbekende plek.

6. Genegenheid uiten

Relaties kunnen stuk lopen omdat jullie elkaar behandelen als beste vrienden. Je bent misschien ook wel beste vrienden, maar jullie hebben ook een romantische relatie. Vergeet dat niet. We zeggen niet dat je opeens grabby moet worden, maar kleine dingen zoals elkaars handen vasthouden in het openbaar helpt al.

7. Je partner vertellen hoe belangrijk hij of zij voor je is

Het klinkt misschien wel heel cheesy, maar dat maakt het niet minder waar. Als jullie al jaren samen zijn, vergeet je sneller om je lief te vertellen wat hij of zij voor je betekent. Ook opgelet voor mannen: het is echt niet erg om je zwak op te stellen en te vertellen wat je voelt. Het is zelfs sexy, als een man zeker genoeg is om dit te durven.

8. Elkaar leren kennen

Je denkt misschien dat jullie elkaar al door en door kennen, maar je zult merken dat je altijd nieuwe dingen blijft leren van elkaar. Je groeit namelijk als persoon, en interesses zullen meegroeien en veranderen. Stop niet met praten en neem de tijd voor elkaar.

9. Blijven proberen

Stop niet met moeite doen voor jullie relatie, en neem niet automatisch aan dat de relatie ‘op’ is als het even wat minder gaat. Dingen worden niet vanzelf beter, dus blijf proberen en er tijd in steken. Neem elkaar niet voor lief; dat is het grootste struikelblok van een lange relatie.

elite daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.