Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Beauty 14 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

NSMBL’s Beautymaand: met deze tips heeft Rosalin haar acne verholpen

De maand april staat bij NSMBL in het teken van beauty en alles wat hiermee te maken heeft. Niet iedereen heeft van nature een babyhuid – soms moeten we er wat extra aandacht aan schenken. Vooral als je kampt met acne kan het soms frustrerend zijn om constant met je huid bezig te zijn, maar geen verschil te merken. Been there, done that. Dit zijn mijn die hard tips voor het verhelpen van acne.

Want laten we eerlijk zijn, niemand wilt last hebben van een uitbraak aan onzuiverheden.

Acne: de eeuwige struggle

Acne is een van de meest irritante dingen waar ik mee heb moeten dealen. Het meest frustrerende eraan is misschien nog wel die eeuwige zoektocht naar permanente oplossingen ervoor. Nu moet ik eerlijk bekennen, ik struggle vandaag de dag nog steeds met puistjes en oneffenheden, maar de onderstaande tips hebben een groot verschil gemaakt in vergelijking tot twee jaar terug. Wie weet, misschien zit er wel de gouden tip voor jouw huid tussen.

Kussenslopen wassen

Mijn kussenslopen wassen is iets wat ik lange tijd niet regelmatig genoeg deed. Er liggen zoveel bacteriën op die je meeneemt naar bed, dat met je hoofd op een kussen liggen kan leiden tot het vormen van nieuwe puistjes – en dat is natuurlijk het laatste wat we willen. Eens per week jouw kussenslopen wassen kan al een wereld van verschil maken.

CeraVé reinigingsgel

Een goede reinigingsgel is een belangrijk aspect van een skincare routine, vooral als je last hebt van acne. Het haalt alle viezigheid en bacteriën uit de poriën en is diepreinigend – dit woord klinkt voor mensen met acne als muziek in de oren.

Citroenwater drinken

Misschien is dit ook een deel bijgeloof, maar ik ben er altijd heilig van overtuigd dat citroenwater drinken meehelpt aan het verbeteren van mijn huid. Het drinken van citroenwater helpt blijkbaar bij het reguleren van de zuurtegraad van ons lichaam, wat dus bijdraagt aan een betere huid. Iedere ochtend drink ik een groot glas ervan en mijn huid is in tijden niet zo rustig geweest.

Zo min mogelijk gezichtsmake-up

Ik vermijd altijd zo veel mogelijk gezichtsmake-up. Daarmee heb ik het dan over de foundations en concealers. Hoe graag ik ook wel eens mijn acne wil bedekken met een dikke plamuurlaag, werkt dit juist mee aan het verergeren van acne. Het trekt in poriën en mijn huid wordt er ontzettend onrustig van. Af en toe een concealer om de wallen te bedekken doe ik nog wel, maar mijn puistjes probeer ik zoveel mogelijk te vermijden.

Hormoonstaafje tegen acne

Misschien klinkt het random, maar een hormoonstaafje heeft ontzettend geholpen bij het – zo goed als – verhelpen van mijn acne. De hormoonhuishouding kan door een hormoonstaafje (of een ander soort anticonceptiemiddel, whatever suits you best) gereguleerd worden waardoor oneffenheden kunnen verdwijnen.

Altijd, maar dan ook altijd, make-up eraf halen

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: haal altijd je make-up eraf zodra je naar bed gaat. Er zitten zoveel stoffen in make-up die slecht zijn voor je huid, dat het erop laten zitten een uitbraak aan puistjes kan veroorzaken.

Niet met mijn handen aan mijn gezicht zitten

Je handen raken op een dag zoveel plekken aan, dat ze ontzettend veel bacteriën met zich mee dragen. Zodra je jouw gezicht aanraakt komen deze bacteriën op je huid en kunnen ze zorgen voor een uitbraak. Met een gevoelige huid en acne is het het doel om bacteriën zoveel mogelijk uit de buurt te houden.

Beauty zonder afval: deze mooie beautymerken werken met een recycleprogramma

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.