Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Food 14 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Moon: het roterende restaurant met de mooiste uitzichten van Amsterdam

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horecaparels. We zoeken het deze keer hoger op en schuiven aan bij Moon: het restaurant waar je geniet van een hoogwaardige keuken met de skyline van Amsterdam voor je neus.

Een unieke diner ervaring met adembenemende uitzichten: dát is Moon.

Moon: het roterende restaurant met de mooiste uitzichten van Amsterdam

Restaurant Moon is er een voor op de bucketlist. Naast de gerechten met seizoensgeselecteerde producten en speciale wijnen, word je ook nog eens begroet met een van de meest adembenemende uitzichten over Amsterdam. Je hoogtevrees zal als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra je dit prachtige uitzicht ziet. Wil jij heel Amsterdam in één oogopslag zien, dan ben je hier aan het juiste adres.

De locatie: spectaculaire uitzichten op grote hoogte

Op de negentiende verdieping van de A’DAM toren kom je binnen bij restaurant Moon. De hoogte waarop je dineert is niet het enige speciale aan deze plek. Het restaurant heeft de tafels op een draaiende schijf geplaatst, waardoor je al etende ook nog eens panoramic views hebt van Amsterdam. Ja, je hoort het goed: in 75 minuten draai je een heel rondje om de hoofdstad. De eerste tien minuten is het dan ook een opgave om de aandacht bij de menukaart te houden.

Het eten: geniet van een gangenmenu vol variatie

Bij Moon is het diner een vaste samenstelling van gerechten. Voor het eten kozen wij voor een zes-gangenmenu met als voorafje de oesters. Het menu is gevarieerd en allesbehalve eentonig, wat altijd een pluspunt is. Zowel knolselderij, runderlende, zeebaars als aardpeer waren toegevoegd en lekker was het zeker – het was bijna jammer om weg te drinken met de wijn.

Gesproken over wijn: bij goed eten hoort natuurlijk ook lekker drinken. Met de uitgebreide wijnkaart van Moon is het mogelijk om zowel een glas te bestellen als met een fles de avond uit te rekken. Ben je toch meer van de pairings? Wij vroegen de bediening of het mogelijk was om wijnen te paren bij het eten. Vervolgens kregen we bij iedere gang een nieuwe. Ga er dan wel vanuit dat je aan het einde van de avond zelf gaat ronddraaien.

De mensen: vol kennis en ook nog eens gezellig

Op de avond zelf werden wij geholpen door Michel, een spontane, laid back jongeman die met liefde vertelde over al het lekkers op tafel. We werden vriendelijk bediend en konden met al onze vragen bij hem terecht. Met een paar vlotte babbels bracht hij ons in een topsfeer. Dat is altijd een pluspunt, want een fijne bediening is al het halve werk.

Plekje reserveren? Dat doe je hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.