Inga Stoit
Inga Stoit Lichaam 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Aha! Dit is waarom chocolade jouw non-stop craving is

Is chocolade jouw absolute non-stop craving en heb je geen idee waardoor dat komt? Look no further, we hebben het antwoord voor je.

Magnesium tekort

Chocolade hoeft niet per se slecht te zijn. Dan moet het boven de 70% is en je moet er ook geen bergen van eten. Wat is er bijvoorbeeld goed aan chocolade? Magnesium! En dat vind je in, jawel: chocolade. Je lichaam kan bij een magnesiumtekort duidelijk vragen om chocolade. Maar weet ook dat dit geen excuus is om dus chocolade voor magnesium waar te nemen. Er zijn nog veel meer voedingsmiddelen waar je deze stof kunt vinden. Denk aan: noten, bonen, bladgroenten en avocado.

Lage bloedsuikerspiegel

Soms zijn we gehaast en komen we niet aan alle maaltijden toe. Vervolgens komen we thuis uit school of werk en plunderen we de hele voorraadkast? Klinkt dit bekend? Trust us, we kunnen meepraten. We grijpen op dit soort momenten vaak naar alles wat minder gezond is, zoals bijvoorbeeld chocolade. Ons lichaam schreeuwt hier als het ware naar. We nemen de chocoreep en ons lichaam is even voorzien van een snelle energieboost. Maar de bloedsuiker zakt al vrij snel er voor we het weten is de hele reep op. Dus, what to do? Skip geen maaltijden en eet voldoende vezels. Dit houdt ons bloedsuikerspiegel mooi in balans.

Stress hebben

Veel mensen eten als ze emotioneel zijn. We doen dit om onze gedachten letterlijk even te sussen. Vaak kiezen we helaas voor de minder gezonde dingen, zoals chocolade. Chocola wordt snel verteerd en laat onze bloedsuikerspiegel pieken. We weten dat het lastig is, maar wees je bewust tussen het verschil in trek en emotie eten. Natuurlijk is het niet erg om dit lekker af en toe te doen, maar het moet natuurlijk geen gewoonte worden.

Een gewoonte

Over gewoontes gesproken.. Het eten van te veel chocolade kan natuurlijk ook gewoon een gewoonte zijn. Het doorbreken van gewoontes is niet altijd even eenvoudig. Vaak helpt het om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren, waardoor je de oude doorbreekt. Vervang daarom de Tony reep voor iets anders (gezonders) lekkers naar keuze. Misschien voel je je in het begin lang niet zo satisfied, maar dit komt met de tijd.

2 gezonde snacks die je het beste kunt eten als je ongesteld bent

Ongesteld zijn

Wist je dat er eigenlijk geen biologische aanduiding is voor de cravings naar chocolade die wij hebben als we ongesteld zijn? Unpopular fact: waarschijnlijk is dit dus iets wat wij onszelf maar al te graag wijsmaken. Dus bij je volgende menstruatie stel je jezelf de vraag: is dit echt wat ik wil, of handel ik nu puur uit een gewoonte? Thank us later for the tips, en weet dat een stukje (of een reep) op zijn tijd echt niet erg is. Het is nu eenmaal veel te lekker, om te missen in ons leven.

Last van duizeligheid? Deze 10 dingen kunnen de oorzaak zijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.