Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 18 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

2 gezonde snacks die je het beste kunt eten als je ongesteld bent

Wij vrouwen zijn bijzondere wezens. We kunnen tijdens onze menstruatie een hele bak Ben & Jerry’s of een heel McDonalds menu naar binnen werken omdat we daar zo naar craven, en 10 minuten later hebben we weer honger. Blame the hormones. Daarom geeft een gynaecoloog tips naar welke voeding je beter kunt grijpen.

Gynaecoloog Wendie Trubow vertelt welke snacks je het beste kunt eten als je ongesteld bent. Deze snacks zijn namelijk niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je lichaam.

2 gezonde snacks voor als je ongesteld bent

1. Iets met eiwitten

“Sometimes when there are sugar cravings, it’s often because someone is hungry, so starting with protein can be helpful,” vertelt Wendie. Eiwitten zijn een goede keuze omdat je er langer vol van zit en het je honger dus beter stilt dan snelle suikers (zoals in snoep).

Crave jij naar zoute snacks als een bakje chips of popcorn, dan kan je beter gaan voor crackers met hummus en cottage cheese. Of verruil de hummus eens voor een klassieke combinatie: avocado en tomaat.

Ben jij juist een zoetekauw? Maak dan een banaan met pindakaas (en vooruit, top dit af met een beetje hagelslag) of vul een bakje met Griekse yoghurt en zoete bessen. Aardbeien, frambozen, blauwe bessen, allemaal zitten ze boordevol gezonde vitamines en je zit er langer vol van dan een Big Mac.

2. Pure chocolade

Heb je die crackers of dat bakje Griekse yoghurt achter de kiezen, maar ben je nog steeds niet satisfied? Dan zou je ook nog kunnen kiezen voor een stukje pure chocolade. Ga voor een reep met minstens 85% cacao om er zeker van te zijn dat de chocolade genoeg gezonde vetten bevat in plaats van suikers.

Daarnaast krijg je van pure chocolade ook nog eens een hoger libido en een stralende huid. Als dat geen redenen genoeg zijn om te kiezen voor een blokje chocolade, dan weten we het ook niet meer.

Last van menstruatiekramp? Zo kom je er zo snel mogelijk vanaf

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.