Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 27 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze twee restaurants zijn reden genoeg om in 2024 een trip naar Ibiza te boeken

Als je aan Ibiza denkt, dan denk je waarschijnlijk aan strand en feest. Nog een element dat voor ons onlosmakelijk met het eiland verbonden is, dat is lekker eten in een fijne ambiance. Waar je dat doet? Zonder twijfel bij Aiyanna en Amante.

Wij gingen er afgelopen zomer langs en willen deze ervaring graag met jullie delen. De ideale dag op Ibiza bestaat wat ons betreft uit een lunch bij Aiyanna en een magisch diner bij Amante.

Breng je dag door bij Aiyanna Ibiza

In de baai van Cala Nova vind je Aiyanna; een luxe, maar tegelijk ook laidback strandrestaurant met een kleurrijk karakter. Wij streken ‘s ochtends neer bij een schattige chirringuito op het strand, om rond één uur naar Aiyanna te bewegen voor een uitgebreide lunch.

Doordat het restaurant iets hoger ligt, heb je prachtig uitzicht over de baai. Je begeeft je in een kleurexplosie die, gek genoeg, rustgevend is. Wie weleens bij Aiyanna is geweest, herkent de kleurrijke parasols meteen.

Aiyanna
Karlijn van Spankeren voor NSMBL

Eet uit de natuur

De chefs van Aiyanna halen hun ingrediënten graag uit de lokale natuur. Het is daarom ook geen wonder dat de kaart vol staat met gezonde, verse en voedzame gerechten. Je vindt er veel visgerechten, verse pasta’s en ook genoeg vega(n) opties.

Wij gingen voor de gemarineerde zalm en de king prawn tartaar als voorgerecht. Beide bizar lekker, maar vooral de gemarineerde zalm is een must-order als je bij Aiyanna bent. Deze komt onder andere met tabouleh, appel en avocado – echt een feestje op je bord.

Aiyanna
Karlijn van Spankeren voor NSMBL
image00002 (3)
Karlijn van Spankeren voor NSMBL

Als hoofd gingen wij voor de Lobster Fettucine en de sint-jakobsschelpen. Je begrijpt: wij houden van vis en schaaldieren. Beiden ook wel een feestje op het bord én in je mond.

Aiyanna
Karlijn van Spankeren voor NSMBL
Aiyanna
Karlijn van Spankeren voor NSMBL

Fijn toeven

Naast dat het eten en de sangria top waren, is het fijnste aan Aiyanna nog wel de sfeer. Je komt er tot rust en wordt tegelijkertijd genoeg geprikkeld. Het personeel is scherp en vriendelijk – en weet het juiste advies te geven. Met een volle buik en tevreden gevoel keer je weer terug naar je strandbedje.

Een magische avond bij Amante

Mocht je op Ibiza zijn, dan wil je een keer bij Amante gegeten hebben. Ondanks dat we velen favorieten op het eiland hebben, staat Amante na bezoek in onze absolute top drie – want wat een magische plek is dit.

Gebouwd in de rustieke klif van Sol d’en Serra, beschikt Amante over een ambiance die je nergens anders vindt. Zodra je binnenkomt waan je je in een romantisch sprookje. Dat de ober ons vertelde dat er bijna iedere dag een aanzoek plaatsvindt, was daarom geen verrassing.

Amante
Karlijn van Spankeren voor NSMBL
Amante
Karlijn van Spankeren voor NSMBL

Ibiza’s finest

Geen beter woorden omschrijven Amante dan ‘het fijnste van Ibiza’. Niet alleen de plek is ongeëvenaard, maar ook de gerechten komen er tot stand met ingrediënten van lokale makers.

Zo aten we een tomatentaartje met geitenkaas uit Ibiza en de bekende croquettas met zeeduivel en garnalen vooraf. Twee totaal andere smaakbelevingen, maar allebei 10/10. Dat deze favoriet van de bediening waren, begrepen wij wel.

Amante
Karlijn van Spankeren voor NSMBL

Als main course werd ons Spaanse inktvisrisotto en de Cannelloni gevuld met lokale vis uit Ibiza aangeraden. Wederom een schot in de roos. Om het feestmaal af te sluiten bestelden we een pistache-tiramisu. En dat dessert alleen al is reden genoeg om terug te komen bij Amante.

Moonlit Movie Nights

Toen we aankwamen bij Amante viel ons meteen één ding op; het restaurant beschikt over de meest romantische open luchtbioscoop die we ooit hebben gezien.

Iedere dinsdag houdt het restaurant een Moonlit Movie Night, waarbij je wordt ontvangen met een heerlijk glas champagne. Leuk om je diner mee af te sluiten of om los te bezoeken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.