Julia Schaap
Julia Schaap Love & Life 27 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Cuffing season is begonnen: deze vier signalen geven aan dat jij weer klaar bent om te daten

Nu Cuffing Season is begonnen, starten velen met daten. Toch is het voor veel mensen lastig om langdurig tijd in iemand te steken. Hoe weet je nou zeker of je écht ready bent om te daten en of je emotioneel beschikbaar bent? Wij hebben de antwoorden.

Wanneer ben je klaar om te daten?

Door goed bij jezelf na te gaan of je klaar bent om te daten, voorkom je een hoop ellende. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ander. Het is namelijk pijnlijk om er aan het begin van een relatie achter te komen, dat je tóch nog even alleen wil zijn. Daarom zetten wij hier vier signalen op een rij waaraan je herkent dat jij weer klaar bent om te daten.

Je bent over je ex heen

Het is belangrijk om het verleden met je ex een plekje te geven. Als je merkt dat je daar nog veel mee zit, ben je nog niet helemaal klaar om je aan iemand anders te binden. Kijk dus goed naar wat jij nodig hebt om over iemand heen te komen, deze tips kunnen je helpen.

Je houdt genoeg van jezelf

Dit is de belangrijkste reden om erachter te komen of je klaar bent om met iemand te daten. Een nieuwe liefde moet een aanvulling zijn, geen opvulling. Als je genoeg liefde voor jezelf hebt, en die graag met iemand anders wil delen, dan ben je klaar om een liefde te vinden.

Je weet wat je wel én niet wil

Als je terugkijkt op het verleden weet je wat je nu wel en niet wil. Om dat van jezelf te weten, is al een hele stap. Je hoeft geen checklist af te gaan, als de belangrijkste normen en waarden maar met elkaar overeen komen.

Iedereen verdiend iemand die je helemaal gelukkig maakt, dus neem nooit genoegen met minder. Je kan ook daten om te experimenteren, om er tijdens die periode achter te komen wat je wel en niet wil.

Je vindt het niet erg om single te zijn

Je bent liever alleen, dan met iemand die jou niet helemaal gelukkig maakt. Je kan je pas helemaal aan iemand overgeven als je ook helemaal happy bent om single te zijn.

Cuffing season: de datingtrend van het najaar en waarom Nederlanders er niet aan meedoen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.