Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 22 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Kijkers in shock door onrecht in nieuwste Netflix-docu American Nightmare

De makers van The Tinder Swindler hebben een nieuwe knaller van een documentaire gemaakt genaamd American Nightmare. Het gaat over een Amerikaans stel dat overvallen wordt in hun eigen huis, waarna de de vrouw ontvoerd wordt. Het klinkt heel akelig en het lijkt erop alsof de politie alles serieus neemt.. tot dat de man op het politiebureau aankomt en hij behandeld wordt alsof hij de dader is. En als dat allemaal nog niet raar genoeg is komt de vrouw ook opeens weer thuis zonder aankondiging. Hebben ze dit allemaal in scène gezet?!

Kijkers in shock door onrecht in nieuwste Netflix-docu American Nightmare

De driedelige docuserie onthult het falen van het Amerikaanse politie-en rechtsysteem. Helemaal als de politie besluit dat de waarheid gewoon niet waar kan zijn en dan zichzelf in allerlei wringt om het stel te pakken. Gaat lekker, daar in Amerika. Ook de documentaire over de familie Kowalski heeft een diepe indruk achtergelaten op kijkers en dat ging ook over een soort ontvoering, maar dan door de Amerikaanse staat. Twee documentaires, twee keer een falende rechtsstaat. Get your shit together, USA.

Gone girl

Denise Huskins en Aaron Quinn worden in 2015 wakker gemaakt door een overvaller in huis die hen beiden blinddoekt met een afgeplakte zwembril. De overvaller laat Aaron vastbinden en Denise wordt meegenomen de auto in, naar een onbekende locatie. De overvaller vertelt Aaron dat hij een camera in zijn huis heeft geïnstalleerd en dat hij hem in de gaten houdt – zodat hij de politie niet belt. Als hij uit het beeld verdwijnt is de kans hij Denise pijn doet heel groot, dus dat moet hij maar uit z’n hoofd laten. Als Denise weg is raakt Aaron in paniek en belt hij toch de politie omdat hij vertrouwen in hen heeft. Een grote fout, zo blijkt later. De politie gelooft zijn verhaal niet en duwt hem in het dader-hoekje, zij denken dat hij zijn vriendin vermoord heeft en nu met een soort raar excuus komt.

Kijkers zijn boos

Na heel wat ellende op het politiebureau en enkele dagen later gebeurt er iets bijzonders: Denise staat bij haar ouderlijk huis. Op ‘t eerste oog is er niks met haar aan de hand en dan barst de bom echt, want nu denkt iedereen dat dit koppel een soort truc heeft uitgehaald met de politie. Ze vergelijken het met de film ‘Gone Girl’, waarin een vrouw haar man om de tuin leidt door te doen alsof ze ontvoerd wordt.

De politie kan gewoon niet geloven dat het verhaal, wat Aaron en Denise hen vertellen, echt gebeurd kan zijn. Totdat een vrouwelijke politieagent uit een andere stad bezig is met een bepaalde zaak en tips krijgt over een dader. Die linkt ze uiteindelijk aan de ontvoering van Denise en dan valt alles op z’n plek. Kijkers zijn dan ook compleet verbaasd over het verloop van het onderzoek en dit verhaal in het algemeen:

Er zijn nog veel meer bizarre details te zien in de documentaire, maar dan moet je ‘m echt zelf gaan kijken. Wij vinden ‘t in elk geval waard. Staat nu op Netflix!

Kim Kardashian ligt onder vuur om zonnebank in kantoor: dit is de medische reden dat ze ‘m gebruikt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.