Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modetrends 22 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Mode van de mannen: trends van Men’s Fashion Week die vrouwen omarmen in 2024

Tot gisteravond stond de Franse hoofdstad in het teken van de mannenmode. Tijdens Paris Fashion Week men’s werd de wintermode van dit jaar getoond. En belangrijk moment voor modebewuste mannen én vrouwen. Want ook wij vrouwen kunnen wat leren van de getoonde collecties.

Nu mannen- en vrouwenmode steeds meer in elkaar opgaan en gender een oninteressant begrip wordt in de mode, kunnen we van de Men’s Fashion Week ook wat leren als vrouwen.

Paris Fashion Week Men’s: de meest toonaangevende momenten

Wij zetten de meest toonaangevende momenten en tendensen voor je op een rij. Van Parijs, maar ook een paar hoogtepunten uit Milaan.

Matchy Matchy

Als er één ding opviel, dan is het wel dat nonchalante mode steeds meer een uittrede maakt. Dat zagen we al aan het feit dat de oversized blazer plaats maakt voor een getailleerd model. Nu zien we op de catwalk, bij Gucci in Milaan onder meer, dat ook mannen zich in matching looks hijsen. Van kledingstukken tot accessoires in een stijlvolle kleur: alles komt terug.

Gucci Ancora
Gucci

Bouclé jasjes worden hét

Wie zegt dat het bouclé jasje tuttig is? Het jasje maakte al voorzichtig een intrede in de vrouwenmode, maar de trend zette niet echt door. Tot nu, want zelfs tijdens mannenshows werd de klassieke stof gespot. Zo presenteerde Louis Vuitton, onder creatieve leiding van Pharrel Williams, dit witte jasje dat bizar goed werkt met een baggy jeans.

_RED0083_LOOK7
Louis Vuitton

Het jaar van de Timbs

Nog een trend die al voorzichtig terugkwam: de Timberland boots. Voor de eerste keer schitterde Timberland op vier verschillende catwalks tijdens Paris Fashion Week, van luxe tot street tot outdoor lifestyle. Daarnaast onthulde Louis Vuitton op dinsdag een unieke samenwerking met Timberland.

_RED1049_LOOK36
Louis Vuitton

Jasjes met strikjes

De strik was een van de grootste trends van 2023. Dat weten wij vrouwen allang. Toch doen de mannen het iets anders en dat biedt als inspiratie. In plaats van de strik het hoofdonderwerp van de outfit te maken, is het juist een klein detail. Zo kwam Dolce & Gabbana met een prachtige blazer, waarvan de sleutel een strik was.

Dolce & Gabbana Men's AW24
ANP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.