Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 27 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Anke (31): ‘Ik heb al twee jaar een affaire met mijn ex en voel me daar niet schuldig over’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je de Bizarre Bekentenis van Anke* (31).

‘Ik heb al twee jaar een affaire met mijn ex en voel me daar niet schuldig over’

Anke zit al vier jaar in een, naar eigen zeggen, leuke relatie. Daarvoor had ze een andere relatie en met die ex heeft ze nu een affaire. Volg je het nog?

Hi Anke, kan je iets meer vertellen over jouw situatie?

”Ja, natuurlijk. Laat ik beginnen bij het begin. Nu ben ik 31, maar toen ik 18 was kreeg ik een relatie met Daniel. Het was een jonge liefde, maar tegelijkertijd ook erg gepassioneerd. We hebben het acht jaar met elkaar volgehouden, maar daarna was de koek echt op. We zijn allebei nogal explosieve persoonlijkheden en dat botste in de laatste fase gewoon te vaak. We hadden vaak ruzie en besloten uiteindelijk om ermee te stoppen. Ik heb daar lang liefdesverdriet van gehad, maar ik voelde ook dat het beter was zo.”

Oké, en toen?

“Toen ben ik lang vrijgezel geweest en heb ik daar ook flink van genoten. Ik ben zelf nogal een chaotisch en intens persoon, dus ik besloot dat mijn volgende vriend stabiel en rustig moest zijn. Als een soort veilige haven bij wie ik kan thuiskomen. Nou, die heb ik gevonden. Op mijn 27ste ontmoette ik Tycho. Hij is een lieve jongen, maar ook met ambitie.

Het klikte meteen goed en alles ging zoals ik het gewild had. Iedere date werd het spannender en begon ik hem steeds leuker te vinden. Vergeleken met Daniel, ging het met Tycho allemaal bijzonder makkelijk. Geen ruzie, geen ongezonde spanningen en geen uitbarstingen, maar juist gewoon lol. En gewone liefde, werd het uiteindelijk.”

Klinkt goed, dus het is al snel een relatie geworden?

”Na drie maanden was het dik aan. Hij viel ook bij iedereen goed in de smaak, dus ik zag geen reden om langer te wachten. We wonen inmiddels twee jaar samen en alles gaat nog altijd even gemakkelijk.”

Maar, nu heb je toch een affaire met je ex?

”Ja, dat was niet helemaal de bedoeling. Sinds onze break-up had ik Daniel niet meer gezien, totdat ik hem twee jaar geleden op het terras tegen het lijf liep. Ik verstijfde bijna toen ik hem zag en merkte dat ik hem nog steeds woest aantrekkelijk vond. We maakten een kort praatje en gingen daarna weer verder met onze avond. De dag erna stuurde hij mij een dm, met de vraag of we weer eens bij konden praten. Dat wilde ik wel, één drankje met je ex moet kunnen toch?

Ik ging er die avond naartoe met het plan om als vrienden wat bij de kletsen, maar vanaf de eerste minuut was er al een onwijze seksuele spanning. Daniel is nog vrijgezel, dus de avond eindigde uiteindelijk bij hem in bed. En dat was niet de enige keer, want daarna volgde nog veel van dit soort avonden. Inmiddels duurt deze affaire al twee jaar.”

En heb je dit tegen Tycho gezegd?

”Wel dat ik Daniel nog zie, maar hij denkt dat het vriendschappelijk is. Toen ik de eerste keer wat ging drinken dacht ik dat ook, dus dat deelde ik ook gewoon met Tycho. Toen het daarna anders was, heb ik dit niet tegen Tycho gezegd. Hij denkt nog steeds dat we vrienden zijn. Gek genoeg voel ik me daar niet schuldig over. Met Tycho zit het goed, maar ik mis wat vuurwerk. Ik weet dat ik dat vuurwerk bij Daniel kan krijgen, maar dat een relatie met hem nooit zou werken. Het liefst blijf ik voor altijd in deze situatie, maar dat valt nog te bezien.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.