Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Films & Series 31 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Anna Delvey’s voormalige vriendin Rachel Williams klaagt Netflix aan

Het drama van Inventing Anna, dé Netflix hit van begin 2022, lijkt nog niet uitgespeeld te zijn. Rachel Williams, de voormalige vriendin van nep-erfgename Anna Delvey, heeft een rechtszaak aangespannen tegen Netflix wegens smaad vanwege de manier waarop ze werd geportretteerd in de waargebeurde serie.

The show goes on.

Inventing Anna

Voor wie het even was vergeten: Inventing Anna is een documentaire over het intense leven van meester-oplichtster Anna Delvey (echte naam Anna Sorokin). Nadat de Insta-famous (zogenaamde) Duitse erfgename de harten (en het geld) van de New Yorkse high society stal en in de bak belandde was het aan journaliste Vivian Kent om erachter te komen wie Anna Delvey écht is. Gedurende de zaak ontwikkelden de vrouwen een duistere, maar grappige, haat-liefdeverhouding en zie we hoe Anna haar Amerikaanse droom leidde.

Goed. De serie kwam uit, iedereen was hooked en Anna kreeg de wereldwijde aandacht waar ze al heel haar leven van droomde. Wel begon elke aflevering van de serie begon met de opvallende disclaimer: “Dit hele verhaal is volledig waar. Behalve de delen die volledig verzonnen zijn.” en dat blijkt zeker niet voor niets te zijn. Zie hieronder de trailer.

Rachel Williams

Een van de belangrijkste hoofdrollen is – zowel in de serie als in real life – weggelegd voor Rachel Williams. Een vriendin van Anna die maar al te graag meeliftte op het succes en het vermogen van Anna. Tot ze (spoiler alert) onverwachts een rekening van $62.000 moet betalen tijdens een tripje naar Marokko. Well well… Buiten de ontelbare leugens die Anna verspreidde vindt Rachel Williams (voormalig picture editor van Vanity Fair) nu ook dat Netflix op hun beurt over háár karakter heeft gelogen.

Rachel Williams Inventing Anna
racheldeloachewilliams.com

Volgens gerechtelijke documenten klaagt Williams Netflix aan omdat ze op een onware, onflatteuze manier werd afgebeeld. De klacht, die een paar dagen geleden werd ingediend, beschrijft dat ze in de scènes van de serie werd neergezet als een “hebzuchtig, snobistisch, ontrouw, oneerlijk, laf, manipulatief en opportunistisch” persoon en daar kan Williams zich niet in vinden.

De rechtszaak beweert ook dat Williams haar vriendin Anna niet gebruikte om dure geschenken, kleding, sieraden, accessoires, drankjes, maaltijden, manicures en sauna’s te laten betalen. Ook benoemt Williams dat het niet waar is dat ze Anna in de steek liet tijdens de reis naar Marokko terwijl ze “alleen en in de problemen” was. Williams ontkent ook te hebben gelogen tegen vrienden om te verdoezelen dat ze de politie had geholpen om Anna te arresteren.

Online beledigingen

Vanwege de populariteit van Inventing Anna zei Williams in de aanklacht dat ze “het onderwerp was van duizenden beledigende berichten” van mensen online. De advocaat van Williams, Alexander Rufus-Isaacs verklaart dat ze de zaak moesten indienen “omdat Netflix de echte naam en biografische gegevens van Rachel heeft gebruikt en haar heeft neergezet als een vreselijk persoon, wat ze niet is.” Hier voegde Rufus-Isaacs aan toe dat “De verwoestende schade aan haar reputatie had voorkomen kunnen worden als Netflix een fictieve naam en andere details had gebruikt. Waarom deden ze dit niet voor haar, terwijl ze dat voor zoveel andere personages in de serie wél deden? Misschien was de reden dat ze ervoor had gekozen om voor het andere team te spelen, namelijk door haar verhaal te vertellen aan HBO.”

HBO verfilming

De rechtszaak streeft naar een juryrechtspraak, een schadevergoeding en een bevel om het vermeende lasterlijke materiaal over Rachel Williams uit Inventing Anna te verwijderen. Ook schoof Williams onlangs aan bij Red Table Talk van Jada Pinkett Smith en werkt ze momenteel samen met HBO aan een verfilming van het boek dat ze zelf schreef over haar vriendschap met Anna, My Friend Anna: the True Story of the Fake Heiress of New York City (2019). Smullen geblazen!

Inventing Anna op Netflix uitgekeken? Dan moet je dit echte interview ook zien

Dit is Anna’s echte vriend achter het personage van Chase Sikorski uit Inventing Anna

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.