Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Post 31 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Een ode aan prinses Diana – haar mooiste en meest iconische looks door de jaren heen

Vandaag is het al weer 25 jaar geleden dat people’s prinses Diana overleed aan de gevolgen van een tragisch auto-ongeluk. Nu, een kwart eeuw later, fungeert Lady Di nog altijd als enorme inspiratiebron. Als mens, als moeder én als mode-icoon.

Wij eren haar graag door onze favoriete looks van de prinses op een rij te zetten.

Lady Di

Prinses Diana ging de geschiedenis in als een wijze en krachtige vrouw die het liefst iedereen hielp. Niet alleen de Britten werden verliefd op haar, de hele wereld was stapelgek op de blonde prinses. Haar stijl uit de late 80’s en 90’s past vlekkeloos in het huidige modebeeld. Hier zijn onze 5 favoriete outfits van Lady Di waardoor wij ons op dagelijkse basis nog steeds door laten inspireren.

1. Color blocking en dopamine dressing ten top

Veel looks van Lady Diana kunnen als tijdloos met de hoofdletter T bestempeld worden. Deze rood-roze look mag dan ook zonder pardon gecopy-paste worden in onze wardrobe.

Prinses Diana
Georges De Keerle Getty Images

2. Another day another Versace

Het was niet zelden dat prinses Diana verscheen in een creatie van Versace. Met deze sexy witte mini-jurk bewees ze het tegendeel voor haar bijnaam “Shy Di”.

Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

3. Dé iconic little black revenge-dress

Zwart, kort, strak én met een prachtig laag decolleté. Een controversiële look voor een prinses in haar tijd, maar Diana was niet bang voor een gewaagde beslissing en al helemaal niet als revenge voor haar ex.

Jayne Fincher/Getty Images
Jayne Fincher/Getty Images Jayne Fincher/Getty Images

4. In classic casual outfit naar de polo club

Een look die wij het liefst elke dag dragen – sweatshirt, oversized blazer en jeans – op z’n Diana’s, met een trui van The British Lung Foundation.

Photo by Tim Graham Getty Images

5. In een penicil-skirt en zwart-wit ruit op bezoek bij een parasol-fabriek in Thailand

Wij zouden willen dat we er ooit zo (zonder kreukels, plakhaar en zweetsnor) bij zouden kunnen lopen in de warme Thaise temperaturen.

Photo by Anwar Hussein/WireImage

Zo combineer jij een sweatshirt in combinatie met een bikershort – dé iconische outfit van prinses Diana

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.