Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 2 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Anna Wintour negeert Kim Kardashian bij show van Victoria Beckham

In de wereld van de mode geldt er eigenlijk maar één onbetwiste regel: als Anna Wintour je goedkeuring geeft, heb je het gemaakt. Als al bijna drie decennia lang de onverslaanbare editor-in-chief van de Amerikaanse Vogue, is ze het summum van autoriteit in de modewereld. Haar goedkeuring betekent wereldwijde erkenning, maar het verkrijgen ervan is geen zekerheid.

Ook niet voor Kim Kardashian.

Anna Wintour: de onaantastbare stempel van goedkeuring

Waar Paris Fashion Week elk seizoen weer volstroomt met de meest beroemde en getalenteerde mensen ter wereld is er eigenlijk maar één persoon die het allerbelangrijkst is om aanwezig te hebben bij je show. We hebben het hier natuurlijk over the one and only Anna Wintour.

Voor degenen die geen idee hebben: Anna Wintour is al sinds 1988 de hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue. Hiermee is ze inmiddels al meerdere decennia hét grootste zwaargewicht in de modewereld. Keurt Anna Wintour je collectie goed, dan telt dat als wereldwijde erkenning.

Het mens achter de zonnebril

Hoewel Anna vaak wordt gezien als ondoorgrondelijk, is ze verre van emotieloos. Achter haar iconische zonnebril schuilt een vrouw die niet alleen zelfverzekerd is, maar soms ook verlegen. Diezelfde bril, vaak beschouwd als een barrière, is voor haar een bron van privacy. Ze draagt het niet als een modieus accessoire, maar als een schild tegen nieuwsgierige blikken.

Fashion vendetta: Anna vs Kim?

Bij de show van Victoria Beckham kwam de wereld achter een van Anna’s zeldzame emoties: ergernis. Haar stalen blik, gefixeerd op de horizon, vertelde een verhaal dat niet over de show ging, maar over Kim Kardashian, die naast haar was geplaatst. Anna negeerde Kim volledig – een actie die een duidelijke boodschap overbracht.

De tikkende klok van Anna

De reden voor Anna’s ongenoegen bleek een stuk pragmatischer dan gedacht. Kim Kardashians late aankomst vertraagde niet alleen de show, maar dreigde ook Anna’s strakke schema in de war te schoppen. In een wereld waar tijd kostbaar is, is vertraging onvergeeflijk, zelfs voor de grootste modeliefhebbers.

Anna Wintours abrupte vertrek tijdens de show

Hierdoor gebeurde er nóg iets opvallends. Normaal gezien wachten de gelukkige bezoekers van een show tot de designer van de show, in dit geval Victoria Beckham, het gezicht laat zien om (zoals bij een voorstelling) het applaus te ontvangen. Nog voordat Victoria Beckham zelf op de catwalk verscheen sloop Anna, met haar iconische bob, lange jas en zonnebril, weg van de locatie.

Onder modeliefhebbers werd gespeculeerd over een negatieve beoordeling vanuit Anna over de show, maar in realiteit had dit dus enkel te maken met de vertraging door Kim K.

Nu we dit weten, begrijpen we de stalen blikken van Anna eigenlijk maar al te goed. Haar vertrek was een krachtige herinnering van haar professionaliteit, precisie en discipline. In de ogen van Anna Wintour is niemand groter dan de tijd zelf. En in de wereld van mode is tijd alles. Benieuwd hoe de intense scene er in real life uit zag? Spot hier de beelden.

Kendall Jenner en Bad Bunny maken relatie officieel in kersverse Gucci-campagne

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.