Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 2 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Gossler & Florin: gezellig en bourgondisch dineren op hoog niveau

De Jordaan heeft er sinds september een nieuwe culinaire parel bij. Op de Lindengracht vind je Gossler & Florin, waar je aan kunt schuiven voor een gezellig Bourgondisch diner op hoog niveau.

In het historische pand van voormalig ‘Daalder Atelier’ aan de Lindengracht, presenteert eigenaar Wesley van Haeften een à la carte menu met favoriete internationale klassiekers, die dankzij de moderne kooktechnieken en een innovatieve kookstijl een extra dimensie krijgen.

Eten bij Gossler & Florin

Wij gingen langs bij de pas geopende neo-brasserie om de proef op de som te nemen.

De plek: eten in een knusse ambiance

Op de Lindengracht, een van onze favoriete plekjes in de Jordaan, heeft de neo-brasserie zich onlangs gevestigd. De bijzondere locatie van Brasserie Gossler & Florin heeft een rijke horecageschiedenis die zover teruggaat als de jaren ’30. Wat ooit begon als een typische Jordanese kroeg, heeft zich geleidelijk ontwikkeld van jazzcafé tot eetcafé en uiteindelijk het fine dining restaurant Daalder*.  De naam ‘Gossler & Florin’, beide historische munten, verwijst met respect naar de voorganger Daalder.

G&F
LvFFood

Eerder dit jaar gingen wij langs bij Daalder, dat nu in Het Sieraad gevestigd is. Toen Gossler & Florin haar deuren opende, met een team dat voorheen bij Daalder werkte, gingen wij maar al te graag langs.

g&F
LvFFood

Bij binnenkomst voel je meteen de warme ambiance van het restaurant. Wij schoven aan aan de bar. Wanneer dat mogelijk is, verkiezen wij altijd de bar boven een tafel. Is gezelliger, en zo raak je meer in gesprek en krijg je meer mee van de verhalen achter de gerechten. Zo bleek ook bij Gossler & Florin.

Het eten: Bourgondisch genieten met een verfijnde, moderne twist

Het concept van Gossler & Florin is toegankelijk, maar je merkt ook aan alles dat het personeel het koken en bedienen op sterrenniveau niet is verleerd. Op de menukaart staan vooral internationale klassiekers met een eigentijdse twist centraal. Wij lieten ons verrassen – en daar hadden we geen spijt van.

We startten de avond met een aantal bites; oesters op twee manieren en gevulde eitjes. En dan niets zoals je oma de eitjes vroeger maakte, maar met zeewier en licht getoast briochebrood.

Gossler & Florin
LvFFood
Gossler & Florin
NSMBL

 

De eerste ‘officiële’ ronde eten bestond uit een tartaar van hamachi, met sechua, mierikswortel en avocado. Als tweede voorgerecht kregen we zwezerik met knolselderij en kalfsjus. Ondanks dat velen niet snel zwezerik bestellen, omdat het orgaanvlees is, was dit een van de lekkerste gerechten die wij de afgelopen maanden hebben gegeten.

Gossler & Florin
NSMBL

Na een ronde voorgerechten die meteen de toon zetten, was het tijd voor twee hoofdgerechten. Dit werd de risotto met biet en geitenkaas en de longhaas. Geitenkaas is niet voor iedereen weggelegd, maar zelfs de geitenkaashaters in het gezelschap waren fan van de risotto. In combinatie met de biet en hazelnoot zorgde het voor een ronde, zachte smaakbom.

Gossler & Florin
NSMBL

Om af te sluiten met een banger, kwamen er twee desserts in gezellige glaasjes. Vooral de mousse met Fries suikerbrood was onze favoriet.

Gossler & Florin
NSMBL

Drinken: rum van Wagyu en deconstructed cocktails

Dat het drinken bij Gossler & Florin minstens net zo belangrijk is als het eten. Wij troffen eigenaar Wesley van Haeften achter de bar, die met passie vertelde over zijn zelf samengestelde cocktails. Wij gingen voor de Pisco Sour à la Gossler & Florin, die de perfecte balans tussen zoet en zuur toonde.

Gossler & Florin
LvFFood

 

Bij Gossler & Florin zijn de wijnen net zo prominent aanwezig als de gerechten zelf. Los van een zorgvuldig samengestelde wijnkaart, kan de gast informeren naar Wesley’s persoonlijke ‘kelderboekje’, waarin hij zijn meest waardevolle wijnen koestert.

Niet alleen de met zorg gecureerde wijnen, maar ook de deconstructed cocktails laten de passie van het bevlogen team zien. En nog bizarder: een rum getrokken door wagyu, die ook met een plakje wagyu geserveerd wordt. Daarmee zijn zij de eersten die dit proces onder de knie hebben.

g&F
NSMBL

Onze conclusie? Dat dit een dikke aanrader is. Zo’n tent die je aan vrienden aanraadt wanneer ze iets te vieren hebben. Maar ook de ideale plek om het weekend in te luiden met verrassende en verfijnde gerechten. Na een avond bij Gossler & Florin hoef je niet meer op pad, want dat is al een beleving an sich. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.