Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 16 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Anne-Sophie belegt voor de toekomst: ‘Drie jaar op vakantie of eerder stoppen met werken’

Het leek haar lastig en veel werk. Dus durfde Anne-Sophie (29), ondanks haar nieuwsgierigheid, de stap naar beleggen niet zo goed te zetten. Toen ze toch overstag ging, bleek het helemaal niet zo ingewikkeld en juist leuk. Ze vertelt erover in de serie die we samen met ING maken over beginnen met iets nieuws.

Het waren haar collega’s die haar over de streep trokken. “Toen ik na mijn studie ging werken, merkte ik dat zo ongeveer al mijn collega’s wel iets met beleggen deden. ‘Het is echt net zo makkelijk als een nieuwe rekening openen’, zei er eentje. Weer een ander bleek, net als ik, niet veel risico’s te willen nemen en toch te beleggen. Dat kan dus ook! Mijn vriend is namelijk een belegger die het wél prima vindt om risico’s te nemen. Door mijn collega’s ontdekte ik dat er altijd wel een beleggingsvorm is die bij je past.”

Anne-Sophie besloot klein te beginnen en via ING te gaan beleggen. “Bij mijn eigen bank voelde voor mij vertrouwder dan wanneer ik voor een onbekende buitenlandse partij had gekozen. Ik wilde niet meteen te veel geld inleggen en zelf kunnen kiezen in welke bedrijven ik wilde beleggen. Dat deed ik via Zelf op de Beurs, een beleggingsvorm van ING.”

Het beste rendement

Beginnen met beleggen ging ‘een stuk makkelijker dan gedacht’. “Ik had zo een top-10 aan bedrijven gekozen, maar eigenlijk moest ik er 40 hebben. Het is namelijk belangrijk om je aandelen te spreiden. Daarom ben ik veel gaan googelen om te kijken waarin ik nog meer wilde beleggen.”

“Ik koos bijvoorbeeld ook Tesla, dat toen nog niet eens zo bekend was”, vertelt Anne-Sophie. “Ik had al aandelen in Volkswagen, maar wilde nog een spannende keuze maken. En ik koos voor een indexfonds op het gebied van health care, omdat ik het belangrijk vind om duurzame keuzes te maken. Misschien haal je dan niet meteen het beste rendement, maar voor mij voelt het in elk geval goed.”

Anne-Sophie begon met 100 euro per maand en belegde op ‘het hoogste punt’ met 500 euro per maand. “Nu heb ik net een huis gekocht, dus leg ik iets minder in. Maar altijd iets, want ik wil wel blijven groeien.”

Lange vakantie

Anne-Sophie vond haar beleggingsavontuur van het begin af aan leuk. “Je bent een stukje eigenaar van een bedrijf en dat klinkt net zo cool als het is.” Het was ook meteen een succes. “Ik had goede jaren, alles ging de plus in. Dat maakte het makkelijker om door te zetten. In de coronaperiode was het even spannend, alles klapte in. Ik ben wel blijven inleggen en na een paar maanden liep het weer goed.”

Ze belegt ook niet om op de korte termijn geld te verdienen. “Ik wil mijn geld op de lange termijn laten groeien. Ik krijg nu al regelmatig dividend uitgekeerd en daarvan zou ik elke maand uit eten kunnen gaan, maar ik beleg het meteen weer. Dan heb ik op een gegeven moment misschien genoeg om drie jaar op vakantie te gaan of eerder te stoppen met werken.”

Tips van Anne-Sophie voor mensen die willen beginnen met beleggen:

  • Verdiep je eens in het onderwerp door er online over te lezen en erover te praten met vrienden die een beetje hetzelfde risicoprofiel hebben als jij. Als je de stap wil gaan zetten, kun je je goed laten voorlichten door een beleggingsadviseur.
  • Begin klein, met geld dat je echt kunt missen, en bouw je portefeuille langzaam op. Je hoeft echt niet rijk te zijn om te beginnen met beleggen. Als je aan het eind van de maand iets overhoudt, kun je daarmee beginnen.
  • Bekijk welk product bij je past. Heb je al enige kennis van beleggen, wil je veel of weinig risico nemen, zelf kiezen of voor je laten beleggen?
  • Leg elke maand iets in, zodat je blijft groeien. Ik geloof erin dat de bedrijven waarin ik beleg willen groeien en dat ik zo met ze meegroei.
  • Onthoud: de eerste stap is voor iedereen spannend. Als je eenmaal bent begonnen en de eerste plussen ziet, gaat die spanning er wel af.

Beginnen is helemaal het einde

Anne-Sophie vond het een spannende stap om te gaan beleggen, tot ze ontdekte hoe eenvoudig het eigenlijk is. ING maakt het je makkelijk om te beginnen via ING Eenvoudig beleggen. Naast sparen vergroot je je kansen om je geld te laten groeien, zonder dat het je veel tijd of moeite hoeft te kosten. Je hoeft alleen maar te beginnen! Kijk hier voor meer informatie.

Beleggen brengt risico’s en kosten met zich mee. Je kunt jouw inleg of een deel hiervan verliezen. De waarde van je belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

In samenwerking met ING

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.