Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 16 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Kira (26): ‘Mijn vrienden willen dat ik meebetaal aan de Lowlands-boodschappen, terwijl ik niet drink’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Kira* (26) haar verhaal.

Lowlands staat nu echt voor de deur en dat brengt de nodige stress met zich mee – ook binnen vriendengroepen. Kira gaat voor het eerst mee en durft eigenlijk niet te zeggen dat ze niet wil betalen voor de alcohol van anderen.

‘Mijn vrienden willen dat ik meebetaal aan de Lowlands-boodschappen, terwijl ik niet drink’

Als je nuchter het weekend doorgaat, dan is het vervelend als er van je verwacht wordt dat je meebetaalt aan andermans drank. Toch lijkt de vriendengroep van Kira dat vanzelfsprekend te vinden.

Hi Kira, wat is er momenteel aan de hand?

”Aankomend weekend is Lowlands en wij gaan er met een grote vriendengroep naartoe. En met grote vriendengroep bedoel ik ook écht groot: zo’n 60 mensen. Dit zijn een paar goede vrienden van mij, maar vooral ook vrienden van vrienden. We hebben meerdere plekken op de groepscamping gehuurd om daar met elkaar te kamperen.

Allemaal hartstikke leuk, maar nu het steeds dichterbij komt, is het tijd om boodschappen te doen. Ik ga voor het eerst mee dit jaar, dus mij werd verteld hoe het gaat. Blijkbaar doen twee mensen van de groep de boodschappen bij Makro en verdelen we al die kosten over de 60 mensen die meegaan. Zo is er volgens hen genoeg keuze aan mixdrank, sterke drank en andere soorten drinken. Op de dag van vertrek haalt iedereen op een afgesproken punt een deel van de boodschappen op.”

Oké, best handig. Maar er is een probleem?

”Het systeem is superhandig en ik waardeer echt alle moeite die er gedaan wordt. Er wordt zelfs gekookt voor de eerste avond. Het probleem is alleen dat ik geen alcohol drink. Althans, dat is het probleem niet. Het probleem is dat het bedrag van alle boodschappen, dus ook de drank, door iedereen gedeeld wordt.

Er wordt veel sterke drank gehaald, wat duur is. Zo’n 60% van het boodschappen geld bestaat waarschijnlijk uit kosten voor alcohol. Ik vind het gewoon zonde om dat te betalen.”

Heb je dit aangegeven?

”Niet bij degenen die de boodschappen doen. Wel bij mijn vaste vrienden binnen de groep. Die zeggen dat het wellicht van ‘zeikerig’ overkom als ik moeilijk ga doen om €55, terwijl het jarenlange traditie is en ik voor het eerst meega.

Ik weet dus nog niet zo goed wat ik moet doen. We zitten het hele weekend met elkaar, dus ik wil ook niet 1-0 achterstaan als we nog moeten beginnen. Dus echt moeilijk doen heeft denk ik geen zin. Wel raadde een andere vriendin me aan om te vragen of ze voor mij dan extra frisdrank wilde halen, in smaken die ik lekker vind. Dat vond ik wel een goed idee.”

*Kira haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.