Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 17 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Annebel (26): ‘Mijn vriendinnen hebben een groepschat hebben zonder mij, maar durf er niets van te zeggen’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week het verhaal van de 26-jarige Annebel*.

‘Ik weet dat mijn vriendinnen een groepschat hebben zonder mij, maar durf er niets van te zeggen’

Annebel is er een tijd geleden achter gekomen dat er een tweede groepschat binnen hun vriendinnen groep is, alleen zit zij daar als enige niet in. Dit kwam even hard binnen, maar ze durft er tot op de dag van vandaag niets over te zeggen.

Hi Annebel, kan je iets meer vertellen over jouw vriendinnengroep?

”Eigenlijk ben ik al heel lang bevriend met deze meiden. Ik zit in een vriendinnengroep met vijf andere meiden sinds de middelbare school en ik ben tot op de dag van vandaag zó dankbaar voor de vriendschappen die ik heb. Het hebben van vrienden is voor mij niet altijd vanzelfsprekend geweest. Ik kwam in de derde klas van de middelbare school van Lois in de klas en zij heeft mij op sleeptouw genomen. Zo doende leerde ik haar vriendinnen ook kennen en raakten we allemaal bevriend.

Ik weet nog dat ik ontzettend blij was toen ik aan de groepschat werd toegevoegd, dat voelde als de laatste stap om ‘officieel’ bij de vriendinnengroep te horen. Nu hoefde ik niet via Lois uitgenodigd te worden, maar werd ik direct gevraagd. Nu, 11 jaar later, ben ik nog steeds even hecht met die meiden, al zien we elkaar wel wat minder. Althans, dat dacht ik. ”

Hoe bedoel je ‘dat dacht ik’?

”Doordat we allemaal op onszelf wonen en werken, hebben we het de afgelopen jaren gewoon wat drukker dan voorheen. Ik merkte de afgelopen twee jaar vooral dat er minder in de chat gesproken werd en dat er minder plannen worden gemaakt. Ik ging er blind vanuit dat dit komt door onze drukke schema’s. Als de vriendschap goed zit, dan zit het goed.

Toch merkte ik dat ik een beetje buiten de groep viel als we weer met z’n allen waren. Er werd gesproken over dingen waar ik niets vanaf wist, waarna de andere meiden elkaar paniekerig aankeken. Ik voelde gewoon in mijn onderbuik dat er iets niet goed zat.

Dat gevoel werd bevestigd toen ik deze zomer met Lois op het terras zat. Toen zij naar de wc ging zag ik berichtjes op haar telefoon, die vlak naast mijn telefoon lag, binnenkomen. Ik vind dit nog steeds vreselijk van mijzelf, maar de vele berichtjes trokken toch mijn aandacht en dus besloot ik te kijken. Ik zag een groepschat genaamd ‘harde kern’ waar flink in gepraat werd door de vier andere meiden. Door de berichtjes die binnenkwam had ik al snel in de gaten dat iedereen behalve ik in die groepschat zit. Het ergste is nog dat ze in die chat een etentje aan het plannen waren.”

Heb je dit uitgesproken naar je vriendinnen?

”Nee. Toen Lois terugkwam van de wc deed ik alsof er niets aan de hand was, maar ik denk dat zij ook wel zag dat ik geschokt was. Toen ze zelf haar telefoon pakte keek ze en stopte ze ‘m snel weg, dat vond ik erg pijnlijk. Tot op de dag van vandaag heb ik er nog niets van gezegd, ik ben denk ik veel te bang voor het antwoord van de meiden. Ik hecht zoveel waarde aan ze, dat ik liever dit heb dan ze kwijtraak. Al moet ik toegeven dat ik er weleens wakker van lig.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.