Anne Smits
Anne Smits Food 26 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Anne’s favoriete recept van de week: taco’s met gaucamole

De meeste van mijn favoriete recepten zijn te vinden in de Aziatische en Italiaanse keuken. Nu vind ik zo goed als al het eten lekker (met uitzondering van blauwe kaas) en reizen we voor mijn favoriete recept van deze week af naar Mexico. Het is namelijk taco night. Taco’s zijn perfect om eens af te wisselen met de toppings. Zo eet ik regelmatig taco’s met vis geïnspireerd op een recept van Pien Laat Haar Eten Zien. Deze keer gaan we voor de klassieker: Taco’s met gehakt en guacamole.

Blijf je toch liever vertrouwd bij de Aziatische of Italiaanse keuken? Probeer dan eens deze curry madras of pasta arrabiata.

Taco’s met gehakt en guacamole

Wat heb je nodig?

Duur: 20 minuten

Personen: 2

  • 1 of 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • Ijsbergsla
  • 350 – 500 gram gehakt.
  • 6 – 10 tacoschelpen
  • Taco kruidenmix
  • Pittige salsasaus
  • Nachochips
  • Geraspte kaas
  • Optioneel: mais

Voor de guacamole

  • 1 tot 2 rijpe avocado’s
  • 1 tomaat
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 limoen
  • 1/2 tot 1 chilipeper
  • peper en zout
  • Tip: kerriepoeder
  • Optioneel: jalapeño

Hoe maak je dit overheerlijke recept?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
  3. Doe een scheut olijfolie in de pan en voeg de ui toe. Bak de ui een minuutje en voeg dan ook de paprika toe.
  4. Voeg het gehakt toe aan de pan en maak het gehakt los met een spatel.
  5. Maak ondertussen de guacamole. Snijd de knoflook en chilipeper fijn en hak de tomaat en sjalot in grove stukken. Voeg dit samen met de avocado en het sap van een halve limoen toe aan een blender. Voeg ook wat peper, kerriepoeder en eventueel een klein beetje zout toe. Pureer dit tot een puree. Het is niet erg als er nog wat grove stukken in zitten.
  6. Doe ondertussen ook de nachochips in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas en eventueel de jalapeño over de nacho’s. Zet de schaal in de oven voor 5 tot 10 minuten totdat de kaas is gesmolten.
  7. Als het gehakt bijna gaar is, doe je ook de tacoschelpen in de oven.
  8. Als alles klaar is, haal je de ovenschaal met nacho’s uit de oven en maak je de taco’s op. Doe een beetje salsa en guacamole in de tacoschelp, vervolgens doe je wat ijsbergsla en de gehaktmix in de taco. Je topt de taco natuurlijk af met een beetje geraspte kaas. Eet smakelijk!

Anne’s favoriete recept van de week: caesar salad

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.