Emma Toussain
Emma Toussain Evenementen 14 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple lanceert de app ‘Dagboek’ voor al je hersenspinsels: dit kan je er mee

Aan alle iPhone-liefhebbers: Apple heeft een nieuwe app gelanceerd die wel eens heel handig kan zijn. Dagboek, heet ie. Een app waar je je hersenspinsels kan opschrijven en al je bijzondere herinneringen kan bijhouden. Notities, foto’s, locaties..

Dagboek van Apple

In de nieuwe iPhone-app Dagboek (in het Engels genaamd Journal), kan je je gedachtes kwijt, denk bijvoorbeeld aan dingen waarvoor je dankbaar bent. Je kunt niet alleen over alledaagse dingen en bijzondere belevenissen opschrijven, maar ook foto’s, video’s, geluidsopnames, locaties en dergelijke toevoegen. Met instelbare meldingen kun je gemotiveerd worden om regelmatig iets te schrijven. De Dagboek-app en de nieuwe API ‘Journaling Suggestions’ zijn beschikbaar vanaf iOS 17.2 dus mocht je die update nog niet hebben: ga het vooral doen.

Zo ziet het er uit:

Apple
Apple

Hoe ga je te werk?

Om een dagboek aan te leggen, hoef je alleen maar Dagboek te openen en je eerste tekst te typen. Vervolgens kun je die opleuken met foto’s, video’s, locaties of geluidsopnames. Je kunt ook nog content uit andere apps toevoegen, zoals een nieuwsbericht, muziek of een podcast, en daar je eigen tekst bij schrijven. Je kunt door alle eerdere notities bladeren, bladwijzers aanmaken of filteren op bijvoorbeeld foto’s, work-outs of plaatsen. Met behulp van ingeplande meldingen kun je het bijhouden van je dagboek als vaste gewoonte aanleren.

Gebruikers krijgen slimme persoonlijke suggesties aangereikt om ze op momenten te wijzen waarover ze zouden kunnen schrijven. Denk aan nieuwe plaatsen waar ze zijn geweest, foto’s die ze hebben genomen, nummers die ze hebben afgespeeld of work-outs die ze hebben voltooid. Deze suggesties worden afgeleid uit de activiteiten van de gebruiker en bevatten ook schrijfaanwijzingen om tot diepere inzichten te komen.

Goed om te weten: privacy zit standaard ingebouwd in de Dagboek-app. Wanneer iPhone met een toegangscode vergrendeld wordt, worden de notities in de Dagboek-app versleuteld.

Zo kom je over je angst heen om met therapie te beginnen

Apple

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.