Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 25 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Een nieuwe datingcoach: dit is hoe AI neemt de datingwereld steeds meer overneemt

Artificial intelligence, ofwel AI baant zich langzamerhand een weg in onze wereld. We kunnen al vragen stellen via Snapchat, hebben een chatbot die hele artikelen voor ons kan schrijven en het wordt alleen maar meer. Nu begint AI zich ook in de datingwereld te ontwikkelen. Zal in de toekomst AI onze wingman zijn? Wij zochten het voor je uit.

Van chatbot tot datingcoach: AI kan het blijkbaar allemaal.

AI in de datingwereld

AI is al langere tijd aanwezig in de datingwereld. Het wordt al gebruikt om op datingapps te vertellen en te selecteren welke match het beste bij je past. De meeste vrijgezellen onder ons hebben dan ook wel eens serieus of voor de grap gebruik gemaakt van de AI op datingapps.

Nieuwe ontwikkelingen

Met ChatGPT leek de wereld wel even te exploderen, waarna het heel snel gaat met de ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence. De nieuwere datingapps op de markt, zoals Iris Dating en Elate, maken al gebruik van AI in de vorm van chatbots en datingcoaches. Er komen steeds meer veranderingen die een frisse wind door de wereld van de datingapps waaien.

Swiping fatigue

Na tien jaar datingapps op de mobiels te hebben, zijn vrijgezelle mensen ook wel toe aan verandering. De swiping fatigue is real. Mensen voelen zich minder gemotiveerd om te chatten met een match en door te swipen, omdat het geloof dat datingapps werken is weggezakt. Nu wordt het meestal gebruikt als puur vermaak. Met de ontwikkelingen in de artificial intelligence lijkt het erop dat we weer af kunnen stappen van deze swiping fatigue. Datingapps worden weer aantrekkelijker en gepersonaliseerder, waardoor het vinden van een goede match dichterbij komt. Singles worden weer hoopvol.

Is AI onze redder in nood?

Of de ontwikkelingen in de AI ervoor gaan zorgen dat iedereen straks makkelijk zijn perfecte match vindt, dat is een twijfelgeval. Wel kunnen we stellen dat singles gemotiveerder worden en uit de sleur raken. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd met wat voor ontwikkelingen er nog meer komen.

Krijg jij bijna nooit gevoelens voor iemand? Misschien ben je wel ‘greyromantic’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.