Inga Stoit
Inga Stoit Beauty 1 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Ashley Graham kampte met haaruitval na haar zwangerschap en deelt dat op Instagram

Ashley Graham is op Instagram altijd zo eerlijk als maar kan. Of het nu om striae, cellulite of ‘vet rolletjes’ gaat, Ashley laat het allemaal zien. Zo laat zij nu ook de enorme hoeveelheid haaruitval zien die zij heeft nadat zij is bevallen van haar tweeling. We kunnen je nu vast zeggen, het gaat niet om een paar haren.

Als je naar het kapsel van Ashley kijkt dan zou je kunnen stellen dat de kaper een wel erg korte fringe wilde maken, alleen is dit niet het geval. Haar korte lokken zijn nieuwe haren omdat zij na haar bevalling nogal veel haaruitval had. Het model plaatste de foto’s op Instagram en schreef bij de foto: ”I mean at least it’s growing #postpartumhairloss.”

Ashley Graham kampt met haaruitval na zwangerschap

Ashley werd bijna een jaar geleden moeder van een tweeling. Zij is geen uitzondering wat betreft het hebben van haaruitval na de zwangerschap, zo’n 40 tot 50 procent van de moeders krijgt dit. Postpartum haaruitval kan een paar maanden aanhouden en in sommige gevallen meer dan een jaar. De duur hangt af van hoe lang het duurt voordat de hormonen in balans zijn en de haarcyclus zich herstelt.

Ashley Graham vertelde niet hoe lang zij heeft moeten dealen met haaruitval. Als je naar de foto kijkt dan zie je dat deze nieuwe plukken haar er nog niet al te lang zitten. Maar hoe kan het nu toch dat zwangere vrouwen zoveel haar verliezen na hun bevalling? Het korte antwoord hierop is simpelweg: hormoonveranderingen.

Mooi preggy haar

Veel vrouwen hebben langer en volumineuzer haar tijdens de zwangerschap dankzij pieken in het zwangerschapshormoon, die het haar vasthouden in de groeifase van de haarcyclus. Drastische hormonale veranderingen na de bevalling zorgen ervoor dat veel haren in de rustfase terechtkomen, wat zorgt voor meer haaruitval dan normaal.

Positieve feedback op Ashley Graham

Op Instagram waren de reacties onder de post lovend en konden veel mensen zich hierin herkennen. Zo schreef collega-model Coco Rocha onder de foto: ”I felt this! Omg, I thought I am the only one looking like this 😅😅😅 I feel so much better now, thank you for being so transparent with your postpartum journey.”

Ashley laat eigenlijk alle lichamelijke veranderingen voor, tijdens en na haar zwangerschap zien op Instagram. Zij houdt het zo real als maar kan. Ze is een en al voor body positivity en een echt rolmodel wat dat betreft. Wij vinden het stoer en mooi dat zij een rolmodel is voor heel veel vrouwen.

Ashley Graham krijgt een tweeling en deelt haar reactie in nieuwe Instagram-video

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.