Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 1 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Timberland en Jimmy Choo lanceren gezamenlijke collectie en bewijzen dat déze trend weer terug komt

Er zijn bijna geen schoenmerken te noemen die verder uit elkaar liggen dan Jimmy Choo en Timberland. De één staat bekend om haar luxe, elegantie en vrouwelijkheid en de ander juist voor comfort, masculiniteit en hun iconische bouwvakkers-look. Toch sloegen de merken hun handen in een voor een samenwerking en dat bevestigt de voorspellingen van veel trend-watchers.

Wat als je een roze chique hakken met stras-steentjes mixt met lompe bouwvakker schoenen…

De rentree van de “lelijke” schoen

Mocht je het nog niet in de gaten hebben, alle schoenen waarvan we zweerden ze nóóit meer te dragen zijn bezig met hun comeback. Zo verwennen we onze voetjes momenteel het liefst met zachte (roze) Uggs, zijn Crocs ineens weer een modieus statement en waren Birkenstocks niet aan te slepen afgelopen zomer. Een schoenenmerk dat voorgaande jaren ook verdwenen was in het straatbeeld is Timberland. Heb jij nog een paartje in je berging liggen en denk je dat ze nog toonbaar zijn? Sprint dan gauw naar boven, jij lucky basterd, want die Timberlands komen weer terug. Of je het nou wilt of niet.

Het bewijs voor de trendspotters

Tijdens de FW22 en SS23 shows waren stevige stappers al goed vertegenwoordigd. Bij veel shows maakten hoge, dunne hakken plaats voor platte veter-laarzen met een dikke zool. Juíst ook onder schattige, elegante jurkjes en formele outfits. Als dat nog niet genoeg bewijs was dat Timberlands als de wiedeweer hun rentree gaan maken is er nu ook nog eens een samenwerking gelanceerd met high fashion schoenmerk Jimmy Choo.

Jimmy Choo x Timberland

De samenwerking van Jimmy Choo en Timberland bestaat uit een capsule-collectie van 7 verschillende stijlen. De collectie is geïnspireerd op multiculturele New Yorkse rappers en hip-hop artiesten. Zij stijlden de laarzen op creatieve manieren met verf, luxe accessoires en glitters. Je raad het al, de laarzen zitten vol met Swarovski-kristallen, zijn bespoten met graffiti, hebben hoge hakken en zijn zelfs verkrijgbaar in felroze fluweel. Wel moet je op een nét wat ander prijskaartje rekenen. Met een startprijs van $795 zijn de laarzen zijn een stuk duurder dan de gewone Timberlands.

Vintage shoppen? Zo scoor je online de beste pre-loved items

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.