Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Baby Reindeer op Netflix scoort bizar hoog: alles over dit waargebeurde verhaal

Netflix is weer een pareltje rijker: de serie Baby Reindeer. Je hebt ‘m vast al in de lijst zien staan en als je ‘m nog niet gezien hebt.. doen. Het gaat over het waargebeurde verhaal van Richard Gadd, een comedian uit Het Verenigd Koninkrijk. Hij werd vijf (!) jaar lang gestalkt en zijn verhaal is nu tot serie gemaakt, met Richard zelf in de hoofdrol.

Wil je zien!

Hier gaat Baby Reindeer over

Richard Gadd, een komiek uit de UK, is jarenlang gestalkt. In de serie heet hij Donny Dunn, maar Richard speelt zichzelf en het verhaal is ook precies het zijne. Donny werkt overdag in een bar en daar komt hij een vrouw tegen genaamd Martha. In het begin is er nog niet zo veel aan de hand en is de interactie gewoon normaal en vriendelijk, maar Martha raakt geobsedeerd met Donny. Ze is bij elk optreden van hem, wacht hem op en verschijnt bij zijn huis. Ook krijgt hij 41071 e-mails, 350 uur aan voicemails, 744 tweets, 46 Facebookberichten en 106 brieven en dan zelfs cadeaus van haar. Het wordt al snel niet leuk meer, maar probeer dat maar eens over te brengen aan de politie.

Fun fact: de berichten en e-mails die je in de serie ziet, zijn de echte mails die Richard ooit ontvangen heeft. Wil je weten wat er uiteindelijk gebeurd met Martha? Dat lees je hier.

Waarom heet de serie Baby Reindeer?

De serie heet Baby Reindeer omdat Martha dat had bedacht als koosnaampje voor Donny. Klinkt best schattig als je ‘t voor het eerst hoort, maar als je bedenkt dat het een stalker is wordt het toch wel wat verontrustend.

Dit is de trailer van Baby Reindeer

De serie is gemaakt door de makers van The end of the fun***in world en die gelijkenissen zie je ook wel. Zelfde soort shots, ongemakkelijke momenten, timing en kwaliteit.

De score van Baby Reindeer op Rotten Tomatoes

Het is een hit en dat blijkt: de serie krijgt een score van 100 (!) op Rotten Tomatoes. Als je op zoek bent naar je volgende serie om te bingen dan is dit overduidelijk de beste optie.

Welke productie nu ook al een hoge score krijgt? Dat is de film Challengers. Pas 2 mei te zien in de bios maar nu al de hitfilm van 2024.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.