Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 23 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

In juni transformeert het Amsterdamse Bos tot een wijnfestival en hier wil je bij zijn

Er zijn twee dingen in het leven waar wij heel gelukkig van worden: zon en wijn. Vanaf vrijdag 2 juni vind je die twee dingen in het gezellige Amsterdamse Bos, tijdens Bacchus Wijnfestival. De plek waar jij met je vriendinnen naartoe wil en wij zetten alvast de hoogtepunten van het festival op een rij.

Cheers!

Wijn, wijn en nog eens wijn

In de weekenden van 2 t/m 4 en 9 t/m 11 juni strijkt Bacchus Wijnfestival weer neer in het Amsterdamse Bos. Dat een steeds groter wordende groep wijnliefhebbers en levensgenieters het festival een warm hart toedraagt, blijkt maar uit de kaarten die als een malle de deur uit vliegen. Bacchus staat in het teken van wijn, zoals inmiddels misschien al duidelijk was. Maar welke wil je nou écht proeven op het festival?

Proef wijnen van onder meer Henri Bloem, De Gouden Ton, De Wijnschuur, Vindict, Domaine Paul Mas, BOB,Wijnclub en Winefield’s Auctioneers. Dat zijn er een heleboel, dus deel je glazen vooral met vriendinnen om zoveel mogelijk te kunnen proeven.

Genoeg om een bodem te leggen

Wijntjes klappen op een lege maag is natuurlijk geen goed idee, dus er is genoeg eten aanwezig op Bacchus. Kleed je borrel aan met een gezellige kaasplank, of ga voor een grotere hap. De Burrata-bar is aanwezig voor verschillende soorten burrata’s. We like. 

Als zin hebt in een diner-ervaring, dan is dat ook mogelijk bij Compartir. Dit bekende restaurant/wijnbar verplaatst z’n keuken naar Bacchus voor twee weekenden, zodat je kan genieten van een 3-gangen diner. Toch liever een vette bek na alle wijn? Dan staan de Grillhelden er voor verse burgers.

Van drinken komt dansen

Het mag natuurlijk geen wijnfestival heten als er ook niet een beetje gedanst wordt. Traditiegetrouw zijn Pim Veth en Horace Cohen de gastheren op Bacchus Wijnfestival en dit jaar zijn er sets van DJ’s als Willy Party, Marcello, Rob Black, Rogor Diapari & Steins en vele anderen.

Praktische informatie

Tickets verkrijgbaar via www.bacchuswijnfestival.nl. Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos vindt plaats op/van: 

Vrijdag 2 juni 16.00-23.00, Zaterdag 3 juni 14.00-23.00 en Zondag 4 juni 14.00-22.00  | Vrijdag 9 juni 16.00-23.00, Zaterdag 10 juni 14.00-23.00 en Zondag 11 juni 14.00-22.00.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.