Julia Schaap
Julia Schaap Fashion 7 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Paris Fashion Week heeft gesproken: dit worden dé schoenen van het najaar

Tijdens elke Fashion Week waren ze te zien: de ballerina’s. Hoewel de één ze jaren geleden al had afgeschreven, kan de ander niet wachten om een nieuw paar MiuMiu ballerina’s aan te schaffen. We kunnen wel spreken van een opkomende trend, die nog lang niet van plan is om weg te gaan.

Het fijne is dat je met de schoen veel kanten op kan, want de klassieke instapper is er in vele varianten. Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet.

De klassieke ballerina

De comfortabele schoen is er in verschillende stijlen, toch zag je de klassieke ballerina veel terug bij in de straten tijdens Fashion Week. Je combineert de instapper op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld onder een jurk of rok. Als je voor een stoerdere look gaat, kan je ze ook onder een broek dragen. Perfect als je er charmant uit wil zien, maar ook veel moet lopen op een dag.

De mesh ballerina

Iedereen herkent de ballerina door de satijnen strikjes en parelmoer glans, maar veel modehuizen geven de ballerina’s een nieuwe twist.

Zo zijn de mesh ballerina’s de nieuwe gewaagde trend. Door het mesh is dit een stoere variant op de klassieke instappers. Ideaal als je net een pedicure hebt gehad en je net gelakte tenen aan de buitenwereld wil laten zien.

De rode ballerina

Tijdens fashion month werd duidelijk dat ‘pop of red’ de nieuwe trend van het najaar wordt. Hierbij komt in elke outfit een kleine ‘pop van de kleur rood terug. Dit kan door een riem of sjaal, maar ook door rode schoenen. Daarnaast worden er veel ballerina’s met een spitse punt gedragen, ook in vorm kan je dus alle kanten op.

Deze celebrities gingen je voor

In Nederland is de liefde voor de ballerina nog pril, maar veel internationale modevrouwen zijn al een tijdje verkocht. Ook veel bekende sterren gingen je voor. Sofia Richie en Jennifer Lawrence verschijnen in ballerina’s op social media. Ook Hailey Bieber is fan van de instapper.

Dit worden de grote haartrends van herfst en winter 2023

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.