Inga Stoit
Inga Stoit Beauty 15 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Bang voor rimpels? Gebruik de Gua Sha dan nooit op deze manier

Je hebt vast weleens gehoord van een Gua Sha. Deze steen wordt gebruikt om de doorbloeding van je huid én de lymfedrainage te stimuleren. Met als resultaat een prachtig gelift gezicht en een stralende huid. Maar als je de steen niet goed gebruikt dan kan dit een averechts effect hebben op de huid en kun je er zelfs rimpels van krijgen.

Het gebruik van de Gua Sha wordt door velen aangeraden, alleen wordt er minder gesproken over de keerzijde van de steen – en die is er wel. Als je niet weet hoe je goed om moet gaan met de steen, dan kun je de nodige lijnen of rimpels in je gezicht creëren.

Gua Sha en rimpels

Het klopt dat je met deze steen een strakkere kaaklijn op je gezicht kunt toveren. Traditioneel Chinees geneeskunde-expert Debbie Kung zegt hierover: ”Facial gua sha is medicine in your hands. That tool you’re holding in your hands has thousands of years of ancient wisdom.” Tools zoals de Gua Sha moeten aandachtig worden toegepast en dus moet je de tijd nemen zodat je weet wat je doet.

Regel nummer één hierbij is: beweeg de Gua Sha niet te hard over je huid. ”These are great tools; however, when draining the lymphatic systems, the key is a very light and gentle touch. You don’t want to drag the skin, which can create lines or wrinkles,” zegt vakkundig schoonheidsspecialiste Sarah Akram.

Het laatste wat je wil is de steen hardhandig over je gezicht bewegen. Wat je wel wilt doen is zachtjes (met behulp van olie) over je gezicht strijken. Een beetje roodheid op je gezicht direct na je ritueel is te verwachten, maar als het langer dan een paar uur aanhoudt, ben je toch echt te ver gegaan.

Je moet ook niet vaker dan tien keer per gezicht kant met de steen over je gezicht strijken. ”Five is a good middle ground,” zegt holistische schoonheidsspecialiste Britta Plug. Als je te vaak over je gezicht beweegt met de steen dan kan je huid daarvan geïrriteerd raken.

Wil je weten – De ins & outs van injectables volgens een cosmetisch arts

Het tegengaan van fijne lijntjes en rimpels met behulp van de steen is natuurlijk wel een beetje holistisch. Daarmee bedoelen we: het is verre van een botox behandeling. Nog een tip van ons indien je meer wilt dan alleen maar de hulp van deze steen: crèmes waarin retinol en glycolzuur zit zijn goed tegen rimpeltjes. En weet ook dat collageen een geliefd middel is onder menig celeb.

Als je je Gua Sha niet op de juiste manier gebruikt, loop je juist het risico op fijne lijntjes en rimpels in je gezicht. Dit veroorzaak je door hardhandig met de steen om te gaan en dus niet liefdevol. Vergeet daarom nooit om een gezichtsolie te gebruiken en je gezicht voorzichtig te behandelen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.