Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion 15 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

De beste tips om pijnlijke voeten door hakken te voorkomen

Ben jij van plan om tijdens de feestdagen eens iets anders aan te doen dan je comfy sneakers of UGG’s? Dan kan het zijn dat je bij voorbaat al bang bent dat je voeten het zwaar krijgen. Hakken zijn nou eenmaal een lust voor het oog, maar niet het meest aangenaam voor je onderstel. Wie weet helpen deze tips om de pijn vanwege hakken te beperken.

Nooit meer zere voeten!

Wie mooi wilt zijn, hoeft dus écht geen pijn te lijden

We begrijpen dat er veel gezegden zijn die cliché, maar wél waar zijn. De bovenstaande is er daar wat ons betreft geen van. Wij zijn van mening dat het helemaal niet nodig zou moeten zijn om pijn te lijden met als doel er mooier, knapper of leuker uit te zien. Toch is er één ding waar we onszelf soms tóch onbedoeld mee pijnigen en dat zijn hoge hakken.

Een knap paar hoge stappers maken veel outfits nét nog even dat tikje leuker. Helemaal met een chique feestje, waar er genoeg van zijn rondom de feestdagen, kan het leuk zijn eens extra uit te pakken door je voetjes in hoge hakken te hullen. Wel jammer dat ze na een paar uur (of soms zelfs al na een paar minuten) voor de meest vreselijke kramp, dikke voetzolen, blaren en ondraagbare pijn kunnen zorgen. Ben jij ook helemaal klaar met alle ongemakken van hakken? Hopelijk helpen de volgende 5 tips je deze feestdagen een eindje op weg.

1. Numbing spray

TikTok brengt ons op dagelijkse basis op veel goede en soms ook vreselijk slechte ideeën. Welke van de twee dit nu precies is weten we nog niet zeker. Effectief klinkt het in ieder geval, maar hoe gezond het is… we’re not sure.

@legendarylulu9

Testing out tik tok trends #viral #abcxyz #trend

♬ Gogo Dance – El Alfa & Chael Produciendo

2. Preheels

Een spray die blaren voorkomt die worden veroorzaakt door frictie en wrijving, klinkt ideaal. Deze spray spuit je op 10 cm afstand op je voethuid, laat je 90 seconden inwerken tot het droog is en blaren maken geen schijn van kans meer op jouw voeten.

Blister Spray, €20,55 via Douglas.

Preheels spray tegen blaren
Douglas

3. Voetentraining

Een workout waar we nog nóóit van hadden gehoord, maar blijkbaar heel hard nodig hebben is de voetenworkout. Door met je voeten over een siliconen bal heen te rollen train je de balans in je enkels.

@themostcomfortableheels

✨Come and do some more foot exercises with me. • •
•
#themostcomfortableheels #comfortableheels #widefit #partyheels #bunions #flatfeetproblems #pumps #comfortableshoes #shoestips #widefeetproblems #highheels

♬ Somewhere Only We Know – stargirl

4. Inlegzolen met gel

Klinkt nou niet bepaald het meest sexy, maar inlegzolen kunnen je voeten erg goed beschermen tegen de pijn van hoge hakken. De druk op de voet wordt verminderd door de gel en het zachte materiaal zorgt voor extra comfort.

Scholl GelActiv inlegzolen, voor €8 via Bol.com.

5. Tapen voor het leven

Door de tweede en derde teen (vanaf je grote teen) aan elkaar te tapen wordt de pijn aan de zenuw onder de bal van je voet stukken minder. Easy does it. Pro tip: zorg voor een tape die in de buurt komt van je eigen huidskleur om een gek aanzicht te voorkomen.

Trend alert: deze schoenen gaan we het komende jaar veel zien

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.