Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 26 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Bang voor turbulentie? Deze theorie op TikTok neemt je angst helemaal weg

Het vakantieseizoen is aangebroken en dat betekent ook dat veel mensen deze maanden in een vliegtuig stappen. Ben jij bang voor turbulentie? Dan kan deze TikTok jouw angst in één klap wegnemen.

Zo stap je toch een stuk geruster in het vliegtuig.

Deze TikTok neemt je angst voor turbulentie helemaal weg

Je zit in het vliegtuig en halverwege de vlucht gaan de riemen-vast-lampjes opeens weer aan. Ineens wordt er omgeroepen dat er turbulentie op komst is en daardoor breekt bij jou het angstzweet uit.

Herken jij dit gevoel? Dan hebben wij een fijne video voor je die uitlegt wat turbulentie is en waarom je er niet bang voor hoeft te zijn – want urenlang in angst doorbrengen is voor niemand fijn.

Anna Paul legt het uit met jelly

TikTokker Anna Paul legt in een simpele video uit waarom we niet bang hoeven te zijn voor turbulentie. En het enige wat ze daarvoor nodig heeft, is jelly en een servetje.

Een piloot vertelde haar ooit de theorie en nu deelt zij ‘m met de wereld. Het zit namelijk zo: als je in een vliegtuig zit, dan komt drukt de lucht van alle kanten op het toestel. Je zit als het ware vast in de lucht, omdat er van alle kanten geduwd wordt. Net als het stukje servet in het bakje met jelly.

Wanneer er turbulentie optreedt, vlieg je door onstuimige lucht. Er zit beweging in de lucht, maar dit betekent niet dat je neerstort, want er wordt ook van de onderkant tegen het vliegtuig geduwd.

@anna..paull

Fear of flying tip ✈️❤️

♬ original sound – Anna Paul

Met deze video uit 2022 helpt Anna miljoenen mensen, de teller staat inmiddels op bijna 38 miljoen weergaven. Duizenden mensen bedanken haar in de comments voor de bemoedigende video. En ook wij zijn blij met haar, als we deze zomer onverhoopt turbulentie hebben, bedenken we onszelf in een bakje jelly.

Een fijne vlucht voor jou én je medepassagiers? Lees dan hier aan welke vliegtuig-etiquette jij je wil houden. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.